Lucian Ghimişi la aniversare

Lucian Ghimisi în Umor, amor, fior de dor în Bucureşti
Lucian Ghimisi în Umor, amor, fior de dor în Bucureşti (Teatrul Nottara)

Pe data de 3 decembrie lumea teatrului îl sărbătoreşte pe unul dintre cei mai carismatici actori ai Teatrului Nottara, Lucian Ghimişi. În prezent, spectatorii îl pot vedea pe scena Teatrului Nottara în producţiile: Mult zgomot pentru nimic, Matrimoniale, De dor şi drag, Maria Tănase, Umor, amor, fior de dor... în Bucureşti, Titanic Vals şi Aniversarea.

Portret Lucian Ghimişi

Actorul a absolvit Facultatea de Teatru, secţia Arta Actorului, din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, la clasa prof. Olga Tudorache.

Cariera sa a început la Teatrul Maria Filotti din Brăila şi a continuat la Teatrul George Ciprian din Buzău, unde şi-a perfecţionat tehnicile de joc şi s-a întâlnit cu piesele unor mari dramaturgi români şi universali: Visul unei nopţi de vară şi Comedia erorilor de William Shakespeare, T&C - Iubirea e un lucru foarte mare după Ion Băieşu, Bărbierul din Sevilia de Beaumarchais, Ce înseamnă să fii onest de Oscar Wilde, Zăpezile de altădată de Dumitru Solomon, Acolo, departe de Mircea Ştefănescu, Steaua fără nume de Mihail Sebastian. Tot în Buzău, oraşul său natal, a coordonat departamentul de imagine al Teatrului George Ciprian şi a predat elevilor Liceului de Artă cursuri de actorie, realizând împreună cu aceştia spectacolele: Ali Baba şi cei 40 de hoţi, Cocoşatul de la Notre-Dame,Frumoasa şi bestia, a căror regie a semnat-o. Ulterior, mulţi dintre învăţăceii săi au fost admişi la UNATC la secţiile Arta actorului, Păpuşi-Marionete şi Teatrologie.

Datorită talentului său şi abilităţii de a aborda cu aplomb cele mai diferite personaje a fost ales să facă parte din distribuţiile unor montări originale semnate de regizorii: Alice Barb, Anca Maria Colţeanu, Răzvan Ioan Dincă, Cezar Ghioca, Attila Vizauer.

Apreciat pentru calităţile sale comice, pentru dezinvoltura pe care o are de fiecare dată când apare în faţa spectatorilor şi pentru farmecul personal, Lucian Ghimişi a fost prezentatorul mai multor ediţii consecutive ale Galei Vedetelor – VEDETEATRU de la Buzău, organizat de Teatrul George Ciprian.

Pe lângă activitatea din teatru, se adaugă şi aceea de gazdă a unor emisiuni ale Televiziunii Române („Trupa DP2”, „Televiziunea, dragostea mea”, „Surprize, surprize”, „Serviciul român de comedie”) şi cea de reporter la Naţional TV.

În 2005 s-a alăturat echipei Teatrului Nottara şi a jucat în spectacolele: Nu vorbiţi cu actorii de Tom Dudzick şi Opera de trei parale de Bertolt Brecht (ambele în regia Dianei Lupescu), Clipe de viaţă de William Saroyan (regia: Cristian Dumitru), Antigona de Jean Anouilh (regia: Claudiu Goga), Pădurea de A.N. Ostrovski (regia: Tudor Mărăscu), Capul de răţoi de George Ciprian, (regia: Răzvan Ioan Dincă).

În anul 2013, a fost numit directorul Teatrului Ion Creangă din Bucureşti. Însă, în ciuda responsabilităţilor pe care le are de întâmpinat în noua sa funcţie, Lucian Ghimişi nu a renunţat la profesiunea sa de credinţă.

Epoch Times România este partenerul media al Teatrului Nottara