Laura Ştefan, "îngrozită" de maşinaţiunile din Parlament. Noua lege a avocaturii, o veste bună pentru marii corupţi

Experta anticorupţie Laura Ştefan s-a declarat îngrijorată de ceea ce se întâmplă în Parlamentul României.
Laura Stefan
Laura Stefan (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Experta anticorupţie Laura Ştefan s-a declarat îngrozită de unele dintre iniţiativele legislative care trec aproape fără niciun fel de opoziţie prin Parlament, iar un exemplu elocvent în acest sens sunt recentele modificări propuse la Legea avocaturii.

"Mă îngrijorează este ceea ce se întâmplă în Parlamentul României. V-am spus că sunt un om pesimist. Pe mine mă îngrozeşte ceea ce poate să treacă aproape fără niciun fel de opoziţie prin Parlament şi vă dau doar exemplul modificărilor recente propuse la Legea avocaturii. Poate credeţi că este aşa o chestie îndepărtată... de fapt, legea se află în Camera decizională – mai exact a trecut de Comisia Juridică şi merge în plen.

În Legea avocaturii, şi vă dau doar un exemplu, se spune aşa: că dacă o discuţie între o persoană suspectată de comiterea unei fapte penale şi avocat este interceptată, ea nu va fi luată în calcul la analizarea dosarului, procurorul trebuie să informeze de îndată judecătorul despre faptul că a fost interceptată o convorbire între avocat şi client, iar judecătorul va trebui să informeze de îndată avocatul. Acum.. oamenii ăştia, marii corupţi, ei nu sunt nişte proşti, ei nu au ajuns acolo fiind lipsiţi de inteligenţă. Ei sunt nişte oameni care folosesc legislaţia în cele mai mici detalii în folosul lor.

Deci, dacă Doamne fereşte, trece acest act normativ şi, sinceră să fiu, ascultând dezbaterile din Comisia Juridică nu prea văd cum ar putea să nu treacă, mă aştept ca infractorii noştri să îşi sune în fiecare zi avocatul urmând ca acesta, în măsura în care află de la judecător că a fost interceptat, să le dea un semn de viaţă şi să le spună "poate că este cazul să nu mai foloseşti telefonul respectiv". Este acesta un comportament de legiuitor responsabil într-o ţară matură?", a declarat vineri, Forumul de dezbateri Eurosfat, Laura Ştefan.

În opinia expertei anticorupţie, o astfel de conduită a parlamentarilor noştri nu este de natură să ne dea încredere că România este în stare să îşi rezolve problemele cu propriile sale forţe. De aceea, un mecanism precum MCV este extrem de util ţării noastre.

"Sigur că nu poate să ţină la infinit (MCV-ul - n.r.), sigur că toţi ne dorim o ţară care să stea pe propriile picioare, dar dezamăgirea este mare dacă ne uităm la ţara România de astăzi şi nu la ce ne dorim noi să fie România", a concluzionat Laura Ştefan.