Lausanne va fi gazda Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020

(photos.com)

Oraşul elveţian Lausanne, unde Comitetul Internaţional Olimpic îşi are sediul din 2015, a fost ales, vineri, ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020, în dauna Braşovului, în cadrul celei de-a 128-a Sesiuni a CIO, de la Kuala Lumpur (Malaezia).

Jocurile din ianuarie 2020, care se vor desfăşura la 12 discipline, în cinci sporturi de iarnă, vor fi organizate împreună cu Franţa, prin staţiunea Tuffes a Prémanon, care va găzdui probele de sărituri cu schiurile, biatlon şi combinata nordică.

Celelalte probe se vor derula la Lausanne (hochei pe gheaţă, patinaj artistic şi patinaj viteză), iar schiul alpin va avea loc la Leysin, Villars şi Leş Diablerets.

Oraşul elveţian a promis un buget de 42,2 milioane de dolari, asigurat în proporţie de 66% din subvenţii publice.

Următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului va avea loc în perioada 12-21 februarie 2016, la Lillehammer (Norvegia), gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din 1994.

Candidatura oraşului elveţian Lausanne a fost susţinută de Patrick Baumann, membru CIO şi secretar general al Federaţiei Internaţionale de Baschet (FIBA), care a spus că localitatea are avantaj domeniul sportului şi al educaţiei.

În prezentarea sa, Alin Petrache a subliniat că Braşovul a găzduit cu succes ediţia de iarnă din 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), iar sporturile de iarnă sunt foarte populare în zonă. Un clip video legat de Braşov a fost difuzat, prezentând bazele şi facilităţile din zonă, precum şi unităţile de cazare.

''În inima Europei este o ţară perfectă, unde totul merge ca un ceas'', s-a arătat în clipul de prezentare, subliniind ''precizia şi organizarea'' elveţiană de care se bucură candidatura oraşului Lausanne.

Prima ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului a avut loc în 2012 la Innsbruck, oraş care a găzduit Olimpiada de iarnă în 1964 şi 1976.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport