Lazăr face o mişcare surprinzătoare: Kovesi nu mai pleacă la Sibiu, revine în forţă în prim plan

Cei care se gândeau că fosta şefă a DNA va dispărea într-un con de umbră, la Sibiu, mai au de aşteptat. Laura Codruţa Kovesi va lucra în următoarele 6 luni la Parchetul General, la strategia naţională anticorupţie.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Epoch Times România)

Fosta şefă a DNA nu va mai pleca la DIICOT Sibiu, unde a decis astăzi CSM-ul că se va întoarce odată revocată de la conducerea instituţiei anticorupţie. Cel puţin nu în viitorul imediat apropiat. În următoarele 6 luni, Kovesi va fi delegată la Serviciul de îndrumare şi control din Parchetul General pentru îndeplinirea sarcinilor privind strategia naţională anticorupţie.

"Practic, Kovesi a fost numită la Parchetul General în poziţia de a controla DNA. Ca procuror la Serviciul de îndrumare şi control (SIC) cu delegare punctuală de a verifica problematica anticorupţie în tot Ministerul Public, Kovesi poate merge în DNA să vadă care e treaba şi să raporteze Procurorului general, propunând măsuri. SIC mai este numită garda pretoriană a procurorului general. E un serviciu subordonat direct acestuia", a explicat Alex Costache, jurnalist specializat pe justiţie, pe pagina sa de socializare.

Amintim că CSM a decis, în cadrul şedinţei de miercuri, că Laura Codruţa Kovesi se va întoarce la DIICOT Sibiu, unde a activat înainte să fie numită procuror general al României şi ulterior şefă a DNA.

Tot astăzi, întrebat dacă o va delega pe Kovesi pe altă funcţie decât cea de la DIICOT Sibiu, procurorul general Augustin Lazăr declarase că este foarte posibil să ne gândim la o activitate care să fie bună şi care să aducă un plus Ministerului Public din experienţa câştigată la DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne