Lazăr face o mişcare surprinzătoare: Kovesi nu mai pleacă la Sibiu, revine în forţă în prim plan

Cei care se gândeau că fosta şefă a DNA va dispărea într-un con de umbră, la Sibiu, mai au de aşteptat. Laura Codruţa Kovesi va lucra în următoarele 6 luni la Parchetul General, la strategia naţională anticorupţie.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Epoch Times România)

Fosta şefă a DNA nu va mai pleca la DIICOT Sibiu, unde a decis astăzi CSM-ul că se va întoarce odată revocată de la conducerea instituţiei anticorupţie. Cel puţin nu în viitorul imediat apropiat. În următoarele 6 luni, Kovesi va fi delegată la Serviciul de îndrumare şi control din Parchetul General pentru îndeplinirea sarcinilor privind strategia naţională anticorupţie.

"Practic, Kovesi a fost numită la Parchetul General în poziţia de a controla DNA. Ca procuror la Serviciul de îndrumare şi control (SIC) cu delegare punctuală de a verifica problematica anticorupţie în tot Ministerul Public, Kovesi poate merge în DNA să vadă care e treaba şi să raporteze Procurorului general, propunând măsuri. SIC mai este numită garda pretoriană a procurorului general. E un serviciu subordonat direct acestuia", a explicat Alex Costache, jurnalist specializat pe justiţie, pe pagina sa de socializare.

Amintim că CSM a decis, în cadrul şedinţei de miercuri, că Laura Codruţa Kovesi se va întoarce la DIICOT Sibiu, unde a activat înainte să fie numită procuror general al României şi ulterior şefă a DNA.

Tot astăzi, întrebat dacă o va delega pe Kovesi pe altă funcţie decât cea de la DIICOT Sibiu, procurorul general Augustin Lazăr declarase că este foarte posibil să ne gândim la o activitate care să fie bună şi care să aducă un plus Ministerului Public din experienţa câştigată la DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne