Lăzăroiu: În faţa Monicăi Macovei se deschide o autostradă goală cu cinci benzi. Acum îi mai trebuie un Ferrari

Preşedintele Traian Băsescu şi fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei
Preşedintele Traian Băsescu şi fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

În contextul în care preşedintele Traian Băsescu s-a dezis, miercuri seară, de Cristian Diaconescu şi şi-a exprimat susţinerea pentru candidatura Elenei Udrea, fostul său consilier Sebastian Lăzăroiu a declarat că, în opinia lui, decizia acestuia a deschis „o autostradă goală cu cinci benzi” pentru Monica Macovei, aflată la rândul ei în cursa pentru Cotroceni.

„Eu nu pot să-mi pierd respectul pentru un om doar pentru că susţine un candidat în care eu nu cred. Eu pot să susţin alt candidat, fără să-mi pierd respectul pentru acel om. Asta e. Mergem înainte. Războiul e în faţa. Candidaţi mai sunt de susţinut. Înţeleg că obiectivul fixat e să ia mai mult de 6. Eu aş vrea pe cineva care să poată intra în turul doi şi să-l bată pe Ponta. Mie nu-mi place şi nu cred în ea (Elena Udrea - n.r.). Dar asta nu e o dramă. Era o dramă dacă doar asta aveam de votat. Estimarea mea este că în faţa Monicăi Macovei se deschide o autostradă goală cu cinci benzi. Acum îi mai trebuie un Ferrari”, a declarat Sebastian Lăzăroiu.

Spre deosebire de partea dreaptă a politicii, unde sunt mai mulţi candidaţi la prezidenţiale, electoratul de stânga are o singură opţiune, a remarcat fostul consilier al preşedintelui.

„Repet partea plină a paharului. Imaginaţi-vă ce e în sufletul alegătorului de stânga care se uită la Ponta. E ca bătrânica aia care se uită pe raft la punga de făină spartă şi zice: 'Numai pe ăsta îl aveţi, mămică?'", a precizat acesta.

Fostul consilier prezidenţial a evidenţiat că el nu a intrat niciodată în PMP şi a criticat această formaţiune pentru strategia pe care a avut-o la alegerile europarlamentare, însă acest lucru nu înseamnă că s-a dezis de preşedinte.

„Nu părăseşti corabia când nu susţii un candidat în care preşedintele crede. Părăseşti corabia când te dezici de preşedinte. Ceea ce eu nu voi face niciodată”, a subliniat acesta.