Lăzăroiu: Într-o singură noapte de neuitat, Dragnea, Grindeanu şi Iordache au dat o gaură de 22% în PSD

"Peripeţiile" cu ordonanţa de urgenţă nr. 13, care mutilează Codurile penale, i-au adus PSD-ului cea mai abruptă cădere înregistrată de vreun partid într-o perioadă atât de scurtă, de când se fac sondaje în România.
Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Într-o singură noapte "de neuitat", liderul PSD Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu şi fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, au provocat cea mai abruptă cădere în sondaje a unui partid într-o perioadă atât de scurtă, a remarcat fostul ministru şi consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

"Imediat după alegeri, partidul care ajunge la guvernare beneficiază de un "bonus" de încredere. Astfel, PSD, deşi a obţinut 45% la urne, avea 61% într-un sondaj prezentat de Antena3 pe data de 23 ianuarie 2017. Un nou sondaj, realizat după peripeţiile cu ordonanţa 13, ne arată PSD la 39%. Aşadar, a pierdut 22 de puncte procentuale în 2 săptămâni.

Dacă memoria nu-mi joacă feste, e cea mai abruptă cădere a unui partid într-o perioadă atât de scurtă, de când se fac sondaje în România. Altfel zis, Dragnea, Grindeanu şi Iordache le-au păpat bonusul şi încă ceva pe deasupra într-o singură noapte de neuitat", a scris Lăzăroiu, pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru a ţinut să menţioneze că al doilea sondaj a fost făcut de "prietenul lui Dragnea", deci e posibil să fie chiar mai jos de 39%. "Dar chiar şi aşa e o performanţă unică", a adăugat Lăzăroiu.

Întrebat când e mai bine să iei decizii nepopulare şi să pierzi, "la începutul sau la sfârşitul mandatului, sau constant", fostul consilier prezidenţial a replicat: "La început. Dar nici chiar aşa, problema e că guvernarea erodează oricum. Dar una e să începi erodarea de la 61% şi alta-i de la 39%".