Lăzăroiu: Syriza de România îşi aşteaptă liderul. Este doar o chestiune de instituţionalizare

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Puternicul curent anti-european format la nivelul societăţii va culmina prin înfiinţarea unui partid gen Syriza în România, este de părere analistul politic Sebastian Lăzăroiu, care opinează că, în acest moment, curentul îşi aşteaptă liderul, fiind vorba doar de o "o chestiune de instituţionalizare".

"Sper că nu şi-a imaginat cineva că sloganul "Europa nu ne lasă să ne dezvoltăm" e o găselniţă întâmplătoare a lui Ponta ca să-şi salveze cariera politică. Cum v-am zis, vorbim de un curent la nivelul societăţii care este alimentat şi va fi în continuare inclusiv de persoane respectabile, precum, de exemplu, Moise Guran, care în bătălia pentru Codul Fiscal nu ezită nici el să susţină aceeaşi teză. Că Isărescu e presat din exterior să se opună formei actuale a Codului, că liderii Comisiei Europene nu vor să lase România să facă deficite mari, că politicienii români ar trebui să joace în interesul ţării", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

Într-un ultim interviu, fostul şef SRI, George Maior, declara că nu ar trebui să ne surprindă apariţia unui partid gen Syriza în România în următoarea perioadă. Această opinie este împărtăşită şi de fostul consilier prezidenţial care este de părere că, în prezent, este vorba "doar de o chestiune de instituţionalizare, curentul deja îşi aşteaptă un lider."

"Bine, revenind la Moise Guran, în momentul în care spune, citez: "Dacă în Parlament s-a votat într-un fel, înseamnă că o să ai predictibilitate." Fie vorbim de un om cu un dezvoltat simţ al umorului, fie de un om în pană gravă de argumente pentru noul Cod Fiscal. Să vă explic.

Acest Parlament a votat în unanimitate DIN GREŞEALĂ, repet, DIN GREŞEALĂ, dublarea alocaţiilor pentru copii. Raţionamentul că investitorii ar fi foarte încurajaţi de un vot unanim al unui asemenea Parlament pe o reducere de taxe, cu un an înainte de alegeri, îi jigneşte teribil pe investitori, oricare ar fi ei", a comentat Lăzăroiu.

Analistul politic susţine că este convins de existenţa unei poziţii ferme din partea Comisiei Europene faţă de năzdrăvăniile bugetare pregătite de acest guvern şi stimulate de spirala populismului, care funcţionează impecabil la o clasă politică imatură ca în România.

"Asta arată, de fapt, că cei din Comisia Europeană ne ştiu ca pe nişte cai breji. Poate ar trebui să ne mire că sunt atâţia români, unii chiar cu pretenţii de analişti economici, care ştiu mai puţin decât Merkel şi Juncker despre ei înşişi şi cei care îi reprezintă", a concluzionat Lăzăroiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne