"Legalizează corupţia! A lansat gaze contra populaţiei!" - Acuzaţii pentru Guvern în Parlamentul European

Românii au protestat cu miile împotriva corupţiei, împotriva unui guvern care legalizează corupţia, care nici măcar nu are reţineri în a pune fonduri publice, banii tuturor românilor în propriul buzunar, i-a reamintit eurodeputata Ska Keller lui Iohannis.
Ska Keller
Ska Keller (Wikipedia)

Parlamentul European a găzduit, marţi, o dezbatere despre viitorul UE, eveniment în cadrul căruia a luat cuvântul şi preşedintele Iohannis. Ulterior discursului, preşedintele a fost interpelat de europarlamentari, printre care şi Ska Keller, de la grupul Verzilor, aceasta adresându-i un apel direct.

Mai exact, europarlamentara şi-a exprimat îngrijorarea faţă de ceea ce se întâmplă în România în materie de Justiţie şi i-a cerut lui Iohannis să facă un apel la toate partidele politice pentru ca recomandările Comisiei de la Veneţia să fie aplicate.

Ska Keller a remarcat că anumite guverne ale unor ţări UE au ales panta naţionalismului care pur şi simplu subminează fundaţia democratică şi a criticat dur ceea ce face puterea la Bucureşti.

"Domnule preşedinte, ne bazăm pe dumneavoastră, poporul român se bazează pe dumneavoastră, foarte mulţi oameni la referendumul de acum 2 săptămâni au arătat că nu doresc un stat autoritar care discriminează care încearcă să îi aţâţe pe unii împotriva celorlalţi. De asemenea, oamenii au protestat cu miile împotriva corupţiei, împotriva unui guvern care legalizează corupţia, care nici măcar nu are reţineri în a pune fonduri publice, banii tuturor românilor în propriul buzunar. Însă în schimb, în loc să îi asculte, Guvernul român a lansat gaze lacrimogene împotriva acestora", a declarat Keller.

Europarlamentara a mai remarcat faptul că şefa DNA (Kovesi) va fi înlocuită "cu cineva care nu este la fel de democratic", că CCR a declarat neconstituţionale 60 de articole din Codul de Procedură Penală iar aşa-zisa reformă în justiţie ar pune în pericol lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate.

"Domnul preşedinte, de ce nu faceţi un apel la toate partidele politice pentru ca recomandările Comisiei de la Veneţia să fie aplicate? România trebuie să înceapă o evaluarea de amploare a noii reforme juridice şi având în vedere că peste câteva luni România va prelua preşedinţia Consiliului UE ar fi cu atât mai important să avem în fruntea noastră un model de bună guvernanţă! Iată de ce e atât de important să luptăm pentru democraţie şi să nu ne lăsăm intimidaţi de cei care subminează în mod flagrant acest stat de drept şi aceste libertăţi", a mai adăugat eurodeputata.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne