Legea Bugetului, dezbătută pe repede înainte în Parlament

Deputaţii şi senatorii au la dispoziţie 10 secunde să îşi expună părerea pe tema bugetului, a anunţat social-democratul Gabriel Vlase, în calitate de preşedinte de şedinţă.
Guvernul Grindeanu in Parlament
Guvernul Grindeanu in Parlament (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE: Bugetul pe 2017 este unul imprudent, riscant, pentru că pleacă de la premise ideale sau idealiste, a declarat luni, la dezbaterea din plen, fostul preşedinte PMP Traian Băsescu.

"Nu pot să nu vă spun că am senzaţia privind la legile care au guvernat întocmirea acestui buget că avem două trenuri care merg pe aceeaşi linie din direcţii opuse, fiecare cu 100 km/h, iar în regulatorul de circulaţie avem un om de la mişcare care e beat. 'Mişcăristul' este beat, de ce dă drumul celor două trenuri în condiţiile în care unul măreşte cheltuielile şi celălalt tren scade veniturile?", a precizat Băsescu. Detalii aici.

* * *

UPDATE: Liberalii nu votează "bugetul Dragnea", a declarat, în Plenul Parlamentului, liberalul Florin Cîţu, reamitind că există suspiciuni cu privire la datele care au stat la baza alcătuirii bugetului pe 2017, respectiv faptul ca CNP - Comisia Naţională de Prognoză - a furnizat date ce se potriveau suspect de perfect cu programul de guvernare al lui Liviu Dragnea publicat în septembrie 2016.

De asemenea, Cîţu a criticat modul în care s-au desfăşurat dezbaterile în Comisiile de buget-finanţe, susţinând că PSD a trecut în mod "fulgerător" acest buget, nefiind luate în considerare amendamentele.

"PSD şi-a generat datele pe care a construit bugetul, a dat o ordonanţă (n.r. — OUG 9/2017) care le permite să distribuie bugetul după bunul plac şi au pregătit un pachet de modificare a legilor penale ca să nu mai meargă la puşcărie. (...) Acest buget prezentat de PSD (...) consider că este un buget care nu asigură o creştere economică a României, nu va pune mai mulţi bani în buzunarele românilor, va depăşi deficitul asumat şi nu ne dă perspectiva ca să spunem că la sfârşitul anului 2017 România a făcut un pas înainte din punct de vedere economic. PSD prezintă românilor un buget venit să mulţumească numai clientela politică, dar şi pe cei neavizaţi din punct de vedere economic", a adăugat Cîţu, citat de Agerpres.

* * *

Plenul Parlamentului a început, luni, dezbaterea controversatului proiect de buget de stat pe 2017, proiect pe care opoziţia îl consideră nerealist, populist şi, probabil, "unul dintre cele mai proaste pe care le-a avut România vreodată." La dezbatere ia parte şi premierul Sorin Grindeanu.

Potrivit Agerpres, preşedintele de şedinţă, Gabriel Vlase, a anunţat că Guvernul are alocate 50 de minute pentru dezbatere, iar grupurile parlamentare câte 10 secunde pentru fiecare deputat sau senator. Fiecare articol din textul de lege poate fi dezbătut timp de cinci minute, iar câte un minut este alocat pentru susţinerea fiecărui amendament.

Timpul total de dezbatere este de 20 de ore.

Ştire în curs de actualizare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne