Legea defăimării. Stanomir: România noastră este o patrie, nu domeniul domnului Dragnea şi al PSD!

Ioan Stanomir
Ioan Stanomir (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

"De demult, pe vremea când România era doar RSR, singurul patriotism acceptabil era patriotismul socialist: datoria oricărui cetăţean de nădejde al RSR era aceea de a apăra, neprecupeţit, onoarea statului şi a conducătorului său. Diplomaţia RSR, (cea în care a debutat şi pe care a servit-o actualul ministru de Externe al României) era detaşamentul menit să respingă, cu vehemenţă, calomniile scornite de cercurile reacţionare. Defăimarea patriei comuniste era, în acest timp de echilibru dialectic, nu doar o rătăcire, ci şi o infracţiune. Locul celor care alegeau acest drum fără de întoarcere era în exil, în azilele psihiatrice sau în închisori, spre a nu contamina cu vorbele lor otrăvite pe harnicii oameni ai muncii.

La această izolare de corpul poporului a celor care atacă România, denunţând, mişeleşte, regimul de la Bucureşti, s-a gândit şi Liviu Dragnea, în clipele în care a evocat datoria statului român de a proteja onoarea naţiunii noastre.", explică, pe Contributors, politologul Ioan Stanomir, într-un editorial dedicat intenţiei lui Liviu Dragnea de a da o lege care să-i pedepsească pe cei care "denigrează" ţara în afara graniţelor ei. Legea ar avea drept "beneficiari", potrivit explicaţiilor liderului PSD, persoane precum Monica Macovei care, reamintim, a criticat în repetate rânduri atacurile coaliţiei la putere asupra Justiţiei.

Potrivit lui Stanomir, Dragnea îndreaptă România spre un "viitor al unanimităţilor şi al aplauzelor entuziaste", iar a subestima riscul de derivă instituţională, a nu reacţiona la această consacrare a bunului-plac, a nu rezista la această uzurpare a libertăţilor noastre echivalează cu renunţarea la tot ceea ce definim sub semnul decenţei, pluralismului şi al libertăţii.

Luciditatea ne impune, tuturor, un sens al urgenţei. România noastră nu poate fi acest domeniu peste care domneşte un sultan: România noastră este o patrie, şi nu domeniul domnului Dragnea şi al PSD. Reafirmarea acestor adevăruri elementare este, acum, forma de articulare a patriotismului însuşi.", scrie Stanomir, în articolul ce poate fi citit integral aici