Legea graţierii, printre "obligaţiile" lui Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei susţine că nu va iniţia un nou proiect de lege a graţierii dar va contribui, dacă e necesar, la îmbunătăţirea celui aflat în dezbatere în Camera Deputaţilor.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Prezent miercuri în Parlament, unde s-a dezbătut moţiunea simplă pe Justiţie, ministrul Tudorel Toader a declarat că are obligaţia ca, în măsura în care este necesar, să contribuie la îmbunătăţirea proiectului legii graţierii, relatează Agerpres. Respectivul proiect a trecut de Senat şi se află în dezbatere la Camera Deputaţilor.

Tudorel Toader a mai precizat că nu va iniţia el personal un proiect privind graţierea, atâta vreme cât există deja unul.

"Proiectul de lege privind graţierea a trecut de Senat. Când a plecat de la Ministerul Justiţiei eu nu eram acolo, eu nu pot să iniţiez astăzi un proiect de lege, pentru că el există şi jumătate din drumul legislativ l-a parcurs. Eu nu am o dorinţă legată de legea graţierii, eu am o obligaţie ca, în măsura în care este necesar sau apare necesar, să contribui, în limita competenţelor mele, la îmbunătăţirea legii. Vă dau un exemplu: articolul 1 spune că se graţiază în întregime pedepsele şi măsurile educative privative de libertate de până la 5 ani, inclusiv cele pronunţate de către instanţele de judecată. Dar întrebarea mea, alea dinainte de virgulă cine le-a pronunţat? Tot instanţele de judecată", a spus Toader, la Palatul Parlamentului.

În opinia lui Toader, mai sunt astfel de exemple cu privire la posibile îmbunătăţiri ale proiectului legii graţierii.

Moţiunea pe Justiţie urmează să fie votată miercuri, după ce aceasta a fost dezbătută marţi în plen, opoziţia reproşându-i lui Toader că s-a transformat într-o unealtă a PSD şi că prin proiectul său de modificarea a legilor Justiţiei minează practic sistemul judiciar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne