Legendarul Robert Redford confirmă retragerea din actorie [video]

Robert Redford (Charles Robert Redford Jr.; n. 18 august 1936)
Robert Redford (Charles Robert Redford Jr.; n. 18 august 1936) (captură video)

Robert Redford anunţase deja în 2016 că va abandona lumea spectacolului atunci când va termina ultimele două filme: Our Souls at Night şi The Old Man and the Gun. Şi acel moment a sosit: „Niciodată să nu spui niciodată, dar am ajuns la concluzia că, în ceea ce priveşte actoria, acesta va fi ultimul film“, a explicat interpretul reporterului de la Entertainment Weekly. "Ca actor, mă gândesc deja doar la pensionare”, a afirmat el.

La cei 81 ani, şi aproape la fel de multe titluri ca interpret, Robert Redford a confirmat astfel că se va retrage din faţa camerelor de luat vederi: „Fac acest lucru de când aveam 21 de ani. M-am gândit că este suficient. Şi de ce să nu las ceva atât de optimist şi pozitiv?”, afirmă protagonistul din Downhill Racer (1969), Tell Them Willie Boy Is Here (1969), Little Fauss and Big Halsy (1970) şi The Hot Rock (1972). Dar nu numai, cariera sa de ansamblu a fost înfloritoare, cu numeroase filme apreciate atât de critici cât şi de public. Printre acestea se pot enumera, Jeremiah Johnson (1972), satira politică Candidatul (1972), The Way We Were (1973) şi The Sting (1973), rol pentru care a fost nominalizat la premiul Oscar.

Pe parcursul anilor 1974 - 1976, Redford a fost în topul box-office cu filmele The Great Gatsby (1974), The Great Waldo Pepper (1975) şi Three Days of the Condor (1975). Popularul şi aclamatul Toţi oamenii preşedintelui (1976), regizat de Alan J. Pakula şi scris de Goldman, a fost un film care a constituit un punct de reper pentru Redford.

Sfârşit fericit

Finalul „optimist şi pozitiv“ despre care vorbeşte Robert Redford este The Old Man and the Gun, în regia lui David Lowery, în care interpretează rolul lui Forrest Tucker, un criminal - bazat pe un personaj real - care se declară îndrăgostit de munca sa, jefuitul băncilor, şi de evadările sale din închisoare.

„Acesta este un personaj minunat pe care să-l interpretez în acest moment al vieţii mele. Ceea ce m-a uimit cu adevărat în legătură cu el, şi sper ca în film să se vadă, este faptul că a jefuit 17 bănci, l-au prins de 17 ori şi a mers la închisoare de 17 ori. Dar, de asemenea, a evadat de 17 ori. Aşa că m-a făcut să mă întreb dacă nu fura pentru a scăpa, aceasta fiind plăcerea vieţii lui”, notează Redford în acelaşi interviu.

The Old Man and the Gun va fi lansat în cinematografe pe 28 septembrie.

Articol de referinţă: Robert Redford shares stories about his most iconic roles

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură