Legile Justiţiei. Protest USR în Parlament: Aţi mai administrat o doză de poloniu radioactiv justiţiei

Reprezentanţii USR s-au îmbrăcat cu tricouri pe spatele cărora scrie "#FărăPenali" şi s-au aşezat cu spatele la plen, în dreptul prezidiului, indignaţi de cum au decurs dezbaterile pe Legile Justiţiei, ajunse înapoi în Parlament pentru a fi puse în acord cu deciziile CCR.
Protest USR în Parlament
Protest USR în Parlament (Epoch Times)

Deputaţii USR protestează în plenul Camerei Deputaţilor, unde se dezbat cele trei legi ale justiţiei, revizuite după deciziile de neconstituţionalitate ale Curţii Constituţionale, nemulţumiţi de modul în care acestea au fost "corectate" pe repede-înainte în comisia condusă de celebrul deputat PSD Florin Iordache.

Astfel, potrivt lui Stelian Ion, se acuză faptul că rapoartele pe legile Justiţiei erau deja scrise din moment ce au fost gata atât de repede:"Este un fals. Aţi mai administrat o doză de poloniu radioactiv justiţiei astăzi. Nu este nimic diferit faţă de ce s-a întâmplat iarna trecută."

"Suntem într-o situaţie disperată în care partidul-stat încearcă să pună mâna pe toate instituţiile statului", acuză la rândul său deputatul USR Emanuel Ungureanu.

De asemenea, reprezentanţii USR România mai acuză că amendamentele lor au disparut din raportul Comisiei speciale şi că le-a fost repinsă cererea de a se solicitat avizul Comisiei de la Veneţia.

Nemulţumiţi şi ei de modul de lucru al Comisiei Iordache, deputaţii PNL s-au ridicat în picioare în sala de plen, în semn de protest.

Reamintim că anterior dezbaterii din Plen, Comisia specială pentru legile Justiţiei a dat astăzi raport de admitere pentru Legea 303/2004 privind statutul magistraţilor şi legea 317/2004 privind funcţionarea şi organizarea CSM. Una cele mai importante modificăria aduse de coaliţia la putere contă în eliminarea preşedintelui României din numirea preşedintelui şi vicepreşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne