Legile Justiţiei şi Codurile Penale în atenţia Comisiei Europene. Mesaj pentru autorităţile române

Comisia Europeană solicită României să ţină cont de opinia Comisiei de la Veneţia, opinie extrem de critică la adresa modificărilor operate de coaliţia la putere asupra legilor Justiţiei şi Codurilor Penale.
Comisia Europeană
Comisia Europeană (Facebook)

Oficialii Comisiei Europene au luat act de opinia extrem de critică a Comisiei de la Veneţia cu privire la modificările aduse de PSD/ALDE Codurilor Penale şi Legilor Justiţiei şi cer autorităţilor române să ia în calcul recomandările forului internaţional. Solicitarea vine în contextul în care un nou MCV va fi făcut public în 13 noiembrie, noul raport urmând să includă o analiză detaliată asupra felului în care autorităţile de la Bucureşti vor ţine seama de îngrijorările UE, relatează Ziare.com.

"Am luat notă de cele două opinii ale Comisiei de la Veneţia în privinţa Codurilor Penale şi a Legilor din Justiţie. Cerem autorităţilor române să ţină cont de acestea", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, pentru sursa citată.

"Aşa cum prim-vicepreşedintele Timmermans a spus clar în dezbaterea din Parlamentul European: În timp ce vom continua dialogul cu autorităţile române, în spiritul cooperării şi în contextul MCV, Comisia va formula cele mai potrivite concluzii asupra felului în care amendamentele aduse Legilor Justiţiei, Codurilor Penale şi legilor privind conflictul de interes şi corupţia vor ţine cont de aceste îngrijorări.

Comisia va elabora o analiză detaliată în următorul MCV, în 13 noiembrie", a mai adăugat oficialul european.

Reamintim că în Parlamentul European este aşteptată şi o Rezoluţie privind statul de drept din România şi respectarea normelor acestuia, în plenara de la Strasbourg, de la mijlocul lunii noiembrie. Adoptarea rezoluţiei a fost precedată de o dezbatere în plenul PE la care Viorica Dăncilă a avut un discurs ofensiv la adresa UE, premierul mergând până la a cere socoteală pentru modul în care au fost elaborate rapoartele MCV.

Mai multe informaţii pe tema raportului final al Comisiei de la Veneţia vizând modificările operate de PSD-ALDE asupra Codurilor Penale şi legilor Justiţiei pot fi accesate aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne