Leonardo DiCaprio a contribuit la adunarea sumei de 35 de milioane de dolari pentru mediu

Leonardo DiCaprio a contribuit la adunarea sumei de 35 de milioane de   dolari după ce a participat la licitaţia organizată de casa Christie's, New York, 13 mai 2013.
Leonardo DiCaprio a contribuit la adunarea sumei de 35 de milioane de dolari după ce a participat la licitaţia organizată de casa Christie's, New York, 13 mai 2013. (EMMANUEL DUNAND / AFP / Getty Images)

Leonardo DiCaprio a contribuit la adunarea sumei de 35 de milioane de dolari după ce a participat la licitaţia organizată de casa Christie's pentru vânzarea unei colecţii de artă contemporană în scopul strângerii de fonduri pentru protecţia mediului, conform starpulse.com.

Starul din 'Inception' a colaborat cu celebra casă de licitaţii din New York pentru organizarea evenimentului denumit 11th Hour (Al 11-lea ceas) pentru susţinerea unor proiecte de conservare a mediului şi a vieţii sălbatice.

La licitaţie au fost vândute opere ale unor artişti precum Ed Ruscha, Julian Schnabel sau Banksy, iar printre lucrările vândute se numără şi un portret al lui DiCaprio, realizat de Elizabeth Peyton, care a fost achiziţionat pentru suma de 1,05 milioane de dolari, aproape dublu faţă de suma estimată înainte de vânzare, de 400.000 - 600.000 de dolari.

La licitaţie au participat mai multe staruri din lumea filmului, printre care Bradley Cooper, Salma Hayek şi Tobey Maguire.

În cadrul licitaţiei de la 13 mai au fost oferite spre vânzare 33 de opere ale unor artişti contemporani de renume, iar organizatorii licitaţiei, în parteneriat cu Fundaţia DiCaprio, sperau să adune măcar 15 milioane de dolari, o sumă ce ar fi reprezentat oricum un record pentru astfel de licitaţii pentru protejarea mediului, conform unui reprezentant al Christie's.

'Fundaţia mea se ocupă de protecţia mediului din 1998 şi în pofida eforturilor extraordinare depuse de alte organizaţii din lume, planeta noastră este în pericol (...) Mai puţin de 2% din fondurile folosite pentru caritate în lume se îndreaptă spre proiecte de mediu şi-i suntem recunoscători Casei Christie's şi artiştilor participanţi pentru că ne oferă o astfel de ocazie', conform unui comunicat semnat de celebrul actor înainte de licitaţie.