Liberal-democraţii nu vor participa la negocierile de formare a unei noi Alianţe

Negocierile privind formarea unei noi majorităţi parlamentare se vor desfăşura fără participarea Partidului Liberal Democrat din Moldova.
Valeriu Streleţ, preşedintele interimar al PLDM
Valeriu Streleţ, preşedintele interimar al PLDM (facebook.com)

După aproape patru ore de discuţii în cadrul partidului, Valeriu Streleţ a declarat miercuri seara că „PD nu este considerat de către PLDM drept un partid pro-european şi, în consecinţă, PLDM nu va participa la negocieri cu PD privind crearea unei majorităţi parlamentare”.

„Am avut o discuţie lungă, care a durat aproximativ trei ore. Astfel, PLDM, prin majoritatea absolută a voturilor a celor care au participat la şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, a luat o decizie importantă. Având în vedere că Partidul Democrat nu este apreciat de către PLDM ca fiind un partid proeuropean şi faptul că PD a acaparat instituţiile statului şi că acest partid a acceptat anumite reforme în programul de guvernare doar de dragul formalităţilor. PLDM a decis ca nu va participa la negocieri cu PD şi aliaţii săi pentru formarea unei viitoare majorităţi parlamentare”, a subliniat Valeriu Streleţ citat de Jurnal.md.

Ţinând să amintească că democraţii au participat la demiterea Guvernului Streleţ, preşedintele interimar al PLDM a precizat că „acum Partidul Democrat este pe deplin responsabil să găsească soluţii pentru a crea majoritate parlamentară şi să-şi asume responsabilitatea guvernării de mai departe”.

Liderul democraţilor a anunţat marţi că urmează să se întâlnească cu comuniştii pentru a discuta despre negocieri în vederea formării unei majorităţii parlamentare. După întâlnirea cu PCRM, Marian Lupu a afirmat că PD este gata să formeze coaliţie de guvernare împreună cu comuniştii, iar celelalte partide aşa-zise pro-europene, PL şi PPEM, nu şi-au exprimat nicio opinie.