Liberalii anunţă introducerea unor criterii de integritate în statut

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Liberalii vor implementa o serie de criterii de integritate, nu criterii "cu dedicaţie", cum procedează PSD, a declarat vineri copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

Liderul liberal a mai declarat că, spre deosebire de PSD, liberalii vor avea sancţiuni pentru toate faptele prevăzute în Codul Penal, cu excepţia celor săvârşite din culpă:

"PSD nu are această sancţiune decât pentru patru fapte de corupţie, patru mari şi late, nici măcar pentru infracţiunile asimilate. Noi avem pentru întregul Cod Penal, mai puţin pentru cele din culpă", a declarat Gorghiu, citată de Agerpres.

Potrivit copreşedintelui PNL, una dintre propunerile de modificare a statutului partidului în privinţa criteriilor de integritate constă în faptul că orice persoană condamnată într-o primă instanţă în România pentru o faptă săvârşită cu intenţie îşi pierde funcţia din partid. De asemenea, cei condamnaţi definitiv de o instanţă de judecată îşi vor pierde calitatea de membru PNL:

"Dacă o persoană e condamnată definitiv, e radiată din registrul membrilor PNL. Un detaliu suplimentar este că atunci când o persoană se află într-o funcţie numită în administraţia locală sau centrală (...) şi începe urmărirea penală, acea persoană îşi pierde sprijinul politic, deci îşi pierde funcţia. În cazul în care împotriva unei persoane se ia măsura arestului preventiv, (...) acea persoană este suspendată din funcţie", a declarat copreşedintele PNL.

Gorghiu a mai adăugat că aceste modificări vor putea fi completate, urmând ca propunerile suplimentare să fie discutate şi votate la Consiliul Naţional de la Piteşti.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.