Liberalii negociază cu Cioloş coordonarea programului de guvernare PNL cu platforma România 100

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderii PNL se întâlnesc în prima parte a zilei de luni cu premierul Cioloş, la Guvern, pentru a discuta despre coordonarea programului de guvernare al liberalilor cu platforma lansată de Cioloş - România 100.

Din delegaţia liberalilor vor face parte însăşi şefa PNL, Alina Gorghiu, Ilie Bolojan - secretarul general şi Gheorghe Falcă - coordonatorul campaniei electorale, au precizat surse din PNL pentru Hotnews.ro.

Întâlnirea vine în contextul în care Gorghiu anunţase joi că liberalii au decis să amâne "puţin" convergenţa cu "Platforma România 100", dar că vizează într-un viitor apropiat o întrevedere cu premierul.

"Am decis astăzi, din cauza listelor şi discuţiilor pe liste, să amânăm puţin convergenţa cu platforma. Vom merge la discuţii într-un viitor apropiat, sunt convinsă, în funcţie de agenda mea şi agenda domnului Cioloş, pentru a putea discuta concret pe programul de guvernare al PNL cu prim-ministrul şi, evident, despre platforma domniei sale", a declarat Gorghiu, întrebată dacă PNL a luat vreo decizie în cadrul BPN privind poziţionarea faţă de "Platforma România 100."

Gorghiu a mai precizat că o întâlnire cu Cioloş înainte de depunerea listelor ar reprezenta un "argument puternic" că formaţiunea liberală nu este doar cea mai puternică platformă de susţinere a sa, dar şi un partid reformat "care îndeplineşte criteriile de integritate."

Tot Gorghiu declara recent că actualul premier va trebui să ţină cont de programul de guvernare al PNL dacă doreşte să beneficieze de sprijinul lor pentru un nou mandat de premier.

„Un candidat susţinut de către PNL trebuie să ţină cont de programul de guvernare al PNL (...) Luni, după validarea listelor (cu candidaţii la alegerile parlamentare - n. red.) vom avea nişte concluzii legate de priorităţile PNL din programul de guvernare care să facă punte cu Platforma lui Dacian Cioloş”, a declarat Gorghiu, referindu-se la platforma România 100 lansată recent de premierul Cioloş, platformă care oferă un set de principii şi de proiecte majore ca linii directoare pentru viitorul Guvern.