Liberalii reacţionează după ameninţările lui Putin la adresa României

Declaraţiile făcute de liderul de la Kremlin Vladimir Putin pe marginea scutului antirachetă nu corespund realităţii – natura şi scopul scutului anti-rachetă contribuie la asigurarea securităţii întregului continent european, a explicat secretarul executiv al PNL, Radu Carp.
Radu Carp
Radu Carp (facebook.com)

Am luat act cu surprindere de declaraţiile de la Atena ale Preşedintelui Federaţiei Ruse referitoare la presupusul rol ofensiv al scutului anti-rachetă şi la posibile măsuri de retorsiune, au transmis liberalii prin intermediul lui Radu Carp, secretarul executiv al partidului.

"Nu este pentru prima oară când oficiali ruşi abordează tema respectivă de pe aceste poziţii dar, în momentul în care Federaţia Rusă alege acest nivel de comunicare, sunt necesare lămuriri suplimentare din partea tuturor decidenţilor politici din România. Cât priveşte măsurile de retorsiune, afirmaţiile liderului de la Moscova trebuie tratate cu toată seriozitatea şi efectuată o analiză privind riscurile şi ameninţările la adresa României la nivelul tuturor instituţiilor cu rol în asigurarea securităţii naţionale, în coordonare cu alianţele şi organizaţiile din care face parte ţara noastră.

Scutul anti-rachetă are un rol strict defensiv şi vizează un alt tip de ameninţări decât cele venite din partea Federaţiei Ruse. Acest scut nu încalcă nicio obligaţie internaţională a României, este asumat în baza calităţii de membru NATO şi reprezintă o componentă extrem de importantă în ceea ce priveşte asigurarea securităţii continentului european, nu doar a unui stat sau grup de state. Orice afirmaţie care contrazice aceste adevăruri nu are decât rolul de a induce în eroare opinia publică", a declarat Radu Carp.

Liberalii salută reacţia MAE român, precum şi cea a purtătorului de cuvânt al NATO, reacţii convergente care arată că stabilirea şi promovarea adevărului este esenţială în relaţia cu Federaţia Rusă.

Amintim că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat România şi Polonia că s-ar putea afla în raza de acţiune a rachetelor ruse pentru că găzduiesc elemente ale sistemului antirachetă al Statelor Unite pe care Moscova îl consideră o ameninţare. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne