Liberalii se mobilizează! Moţiune de cenzură la orizont

PNL a început demersurile în vederea iniţierii unei moţiuni de cenzură contra Guvernului Tudose, aceasta urmând să fie depusă, cel mai probabil, săptămâna viitoare. "Vedeta" moţiunii este "Revoluţia Fiscală", însă documentul va acoperi mai toate domeniile.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Liberalii intenţionează să depună săptămâna viitoare moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, a anunţat luni, liderul PNL, Ludovic Orban, precizând că a desemnat deja o echipă de redactare a textului moţiunii.

Orban a mai anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea sa va strânge suficiente semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură.

"Pe lângă discuţiile politice pe care le vom avea la nivelul fiecărui grup parlamentar vom avea discuţii individuale cu fiecare parlamentar, în special cu parlamentarii din zona care asigură majoritatea parlamentară. De asemenea, vom declanşa o campanie la nivelul societăţii pentru ca cetăţenii care sunt afectaţi negativ de prevederile acestei ordonanţe să le ceară parlamentarilor pe care i-au ales sau care îi reprezintă în circumscripţiile parlamentare să voteze pentru căderea acestui Guvern care distruge economia românească", a declarat Ludovic Orban.

Orban a reamintit că principala temă a moţiunii vizează Ordonanţele pe măsurile fiscale însă în textul documentului vor fi incluse şi elementele cele mai importante ale moţiunilor depuse în ultima perioadă de liberali pe transporturi, justiţie, energie.

"Vom include si elementele cele mai importante ale moţiunilor pe care le-am depus pe transport, pe justiţie, pe energie, moţiune pe care încă nu am putut să o dezbatem pentru că ne aflăm în situaţia în care majoritatea respinge în mod abuziv depunerea moţiunii pe energie, care este o moţiune extrem de importantă, pentru ca ea trage un semnal de alarmă că sistemul energetic naţional este în pericol şi că e posibil iarna aceasta să crească preţurile exploziv, şi de asemenea să avem grave crize în alimentare atât pe energie electrică, cât şi cu gaz. Tragem un semnal de alarmă că se măreşte în mod nepermis dependenţa României de gazul rusesc.", a mai declarat Orban.

Liderul PNL a mai atras atenţia că şi în educaţie este un dezastru de neimaginat, în domeniul sănătăţii, spitalele sunt subfinanţate.

"În momentul de faţă a devenit o adevărată aventură să fii internat într-un spital şi nu se poate asigura nici măcar calitatea serviciilor de bază din cauza lipsei cronice de finanţare. Vom include şi principalele aspecte şi cele mai grave disfuncţionalităţi create de acest Guvern", a adăugat Ludovic Orban.

Moţiunea de cenzură va include şi critici legate de starea dezastruoasă a infrastructurii de transport.

Întrebat ce va oferi PNL parlamentarilor în schimbul votului la moţiunea de cenzură, preşedintele liberalilor a răspuns că "le este oferită ocazia de a-şi respecta alegătorii şi de a lua decizii care sunt conforme cu nevoile şi interesele cetăţenilor care i-au trimis în Parlament".

Nu în ultimul rând, Ludovic Orban a precizat că, în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, preşedintele PNL trebuie să fie propunerea de premier a liberalilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne