Lider sindical: Poziţia Adrianei Săftoiu nu ar fi apărut dacă poliţiştii erau dotaţi cu camere video

Evenimente neclare precum cel reclamat de Adriana Săftoiu, abuzuri ale poliţiştilor dar şi agresiuni contra oamenilor legii nu s-ar mai întâmpla dacă în loc să cheltuie banii pe Audi, jacuzzi şi chirii inutile, MAI i-ar dota pe agenţii de la Rutieră cu camere video, consideră Păscuţ.
Emil Păscuţ, preşedintele Sindicatului Diamantul
Emil Păscuţ, preşedintele Sindicatului Diamantul (Epoch Times)

Dacă în loc să cumpere Audi şi jacuzzi, MAI i-ar dota pe poliţiştii de la Rutieră cu camere de luat vederi, incidente precum cel pe care îl reclamă purtătorul de cuvânt al PNL ar putea fi prevenite sau măcar verificate, atrage liderul Sindicatului Poliţiştilor din România "Diamantul", Emil Păscuţ.

Păscuţ atrage atenţia că relatarea Adrianei Săftoiu despre purtarea abuzivă a unui poliţist de la Rutieră nu este verificabilă, lucru ce ar fi putut fi prevenit.

"N-am fost acolo să o văd pe Săftoiu, în întâlnirea ei de gradul 3 cu organele de poliţie rutieră. Nu ştiu dacă a fost tratată corect sau cu aroganţă. Dar ştiu că lumea noastră e plină de politicieni aroganţi şi ignoranţi. Ştiu şi că pe lângă poliţişti oneşti şi civilizaţi, există unii de o ţopârlănie cât vârful Moldoveanu. Citeam acum 5 zile de un agent care punea aspirină pisată în maşinile celor opriţi ca să îi şantajeze. Să-ţi stea mintea în loc şi nu alta. Ce vreau să spun este că această poziţie a doamnei vicepreşedinte PNL, neverificabilă de noi, nu ar fi apărut dacă poliţiştii rutieri ar fi fost dotaţi cu camere video la purtător. Acum câteva zile scriam cum se pierd 1,5 milioane de euro anual, de către politia română, cu îndemnizaţii de chirii, pentru că nu vor să aprobe rapoartele poliţiştilor de mutare între unităţi de poliţie. Uite la ce s-ar fi putut folosi banii ăştia. La achiziţionarea de camere video. Iar opinia publică ar fi putut să ţină partea celui care a procedat corect. Poliţistul sau distinsa doamnă politician.", opinează Păscuţ.

Poliţist dotat cu cameră video.
Poliţist dotat cu cameră video. (Emil Păscuţ)

În opinia lui Păscuţ, dotarea poliţiştilor cu camere ar putea preveni nu doar evenimente neclare precum cel reclamat de Săftoiu, cât şi tentativele de şpagă dar şi agresiunile la adresa poliţiştilor.

"Dacă poliţiştii rutieri şi de ordine publică ar avea câte una d-asta, credeţi că s-ar mai întâmpla evenimente neclare de genul celui reclamat de vicepreşedinta PNL? Ar mai exista tentative de şpagă? Poliţiştii ar mai fi aroganţi? Înjuraţi, agresaţi? Poate da, poate nu. În orice caz, situaţiile conflictuale s-ar reduce dramatic. Deşi preţul unei astfel de camere e rezonabil, Aparatul Central şi IGPR dorm în păpuşoi. Ăştia se pricep să cumpere doar Audi şi jacuzzi.", adaugă liderul sindical.

Redăm şi postarea Adrianei Săftoiu, care a declanşat reacţia liderului sindicatuoui Diamantul.

"Veneam spre casă. Mă gândeam la una, alta când hop, poliţia! Şoseaua Nordului! M-am obişnuit deja cu ei, dar acum eram prea cu gânduri venind de la spital, de la o prietenă.

În general, am răbdare şi probabil că această răbdare e un punct nevralgic. De frica autorităţii, taci ca să nu îi superi! Îmi prezint actele!

”Actul de identitate”. Scot dovada de la evidenţa populaţiei! ”Ce e asta?” Simt că nu îmi place tonul. Recunosc funcţionarul de stat, de STAT ROMÂN, bucuros să te prindă. Explic calm că am buletinul expirat şi că sunt în perioada în care am depus dosarul pentru eliberarea celui nou. Stă şi se tot uită. Mai rămânea să îmi ceară analizele medicale. Mă satur de privirea lui şi întreb: ”Dar dvs de ce m-aţi oprit?” ”Nu am de ce să vă răspund”.

E cam mult. ”Cum adică nu aveţi de ce să îmi răspundeţi? E dreptul meu să aflu de ce mă verificaţi”. Începe să îmi pară rău că nu am fost atentă la nume când s-a prezentat. ”Care drept? Vă verific pentru că vreau. E filtru”. ”Aveţi şi un ordin, verificaţi unde vreţi şi cum vreţi?” ” Da, şi dacă mai puneţi întrebări s-ar putea să mă supăr”. ” Şi dacă vă supăraţi, ce faceţi?” ” Vă dau jos din maşină”.

Cobor singură şi îi cer să îmi arate dacă are vreun ordin pentru filtru. Se apropie colegul lui. Reluăm discuţia. Între timp, probabil, mă detectează ca persoană. Colegul îi şopteşte ceva. Primesc actele înapoi şi rămân baltă acolo. În faţa mea, încă trei maşini. Nimeni nu mai e verificat. Mă întreabă un şofer: ”ce le-aţi spus, doamnă? ” Ne verifică, poate pică ceva”.

Şi uite de asta îmi este lehamite. Că nu avem curajul să modificăm STATUL care are un singur scop: să te prindă, să te ardă! Un stat care te crede vinovat din start şi oricum te va dovedi! Că nimeni nu e fără de greşeală, nu?! Să aplaudăm statul care are o bucurie orgasmică să te dovedească la fiecare colţ de stradă! Ce drepturile individului?! Te cobor din maşină că aşa vreau eu, statul! Prin funcţionarii lui!", scria în urmă cu o zi Săftoiu pe pagina sa de socializare.