Lider USR: Unii încearcă să ne ducă spre China/Rusia. 23 august ne aminteşte de ce avem nevoie de SUA şi de NATO

Lucian Stanciu Viziteu
Lucian Stanciu Viziteu (Lucian Stanciu Viziteu / Facebook)

Dincolo de luptele politice interne, cred că toate formaţiunile politice din România trebuie să susţină direcţia de politică externă şi de apărare decisă de români şi implementată de actualul preşedinte, şi anume întărirea rolului nostru în NATO şi întărirea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, a transmis vineri, pe 23 august - o zi cu o simbolistică neagră, deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu.

"România, precum orice stat membru NATO, are obligaţia de a-şi atinge obiectivul asumat atunci când a aderat la Alianţă, şi anume acela de a investi 2% din buget pentru Apărare. România este alături de Occident în primul rând datorită faptului că împărtăşim aceleaşi valori democratice şi aceeaşi dragoste pentru valorile liberale. Din păcate, nu putem spune acelaşi lucru despre partenerii noştri comerciali Rusia sau China, ţări către care încearcă unii să ne ducă, în ciuda faptului că românii şi-au exprimat mereu ferm opţiunea euro-atlantică", a declarat Viziteu.

Potrivit liderului USR, în urmă cu opt decenii, Uniunea Sovietică şi Germania nazistă semnau infamul pact Ribbentrop-Molotov, o înţelegere ce a permis începerea celui de-al doilea Război Mondial şi care a generat zeci de milioane de victime şi numeroase naţiuni îngenuncheate.

"România este obligată astăzi să întărească relaţiile cu NATO şi SUA pentru a ne asigura că nicio înţelegere de acest tip nu va mai afecta vreodată poporul român şi celelalte naţiuni din estul Europei. Ca deputat USR voi milita pentru întărirea capacităţilor de apărare ale României şi pentru graniţe bine-apărate dar şi pentru dezvoltarea unor proiecte comune, precum Intermarium, cu aliaţii noştri polonezi şi baltici. Agresiunile ruseşti recente din Georgia şi Ucraina ne amintesc că trebuie să fim pregătiţi să ne apărăm alături de aliaţii noştri, astfel încât niciun pact Ribbentrop-Molotov să nu ne mai poată atinge", a afirmat Viziteu.