Liderii PNL au luat decizia de a le exclude pe Norica Nicolai şi pe Renate Weber din partid

Norica Nicolai, PNL
Norica Nicolai, PNL (Epoch Times România)

Liderii PNL au luat decizia de a le exclude pe Norica Nicolai şi pe Renate Weber din partid, relatează stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, nemulţumirea conducerii PNL derivă din faptul că cele două au refuzat să se supună deciziei partidului de a trece către PPE, partidul majoritar în Parlamentul European, alegând să rămână la ALDE.

Propunerea de excludere a celor doi europarlamentari va fi făcută Biroului Politic Naţional al PNL, relatează şi Agerpres.

Norica Nicolai nu este surprinsă de această decizie a liberalilor şi a declarat că nu ia în calcul varianta trecerii la PPE, chiar dacă va fi exclusă din PNL:

”Am luat act de această decizie a colegilor mei din PNL. Consider în continuare că am procedat corect din punct de vedere politic atunci când am rămas în ALDE.

În niciun caz nu iau în calcul varianta de a reveni asupra deciziei mele iniţiale şi nu voi face decât să respect această decizie a PNL”, a declarat Norica Nicolai, pentru stiripesurse.ro.

Reamintim că în iulie 2014, Norica Nicolai a fost desemnată vicepreşedinte al Grupului ALDE din Parlamentul European, grup la care Nicolai s-a afiliat în pofida faptului că PNL-ul, pe listele căruia a ajuns eurodeputat, şi-a scos din statut prevederea că este membru al ALDE, în vederea afilierii la PPE.

Anterior, Nicolai a declarat că-şi asumă consecinţele deiciziei sale, inclusiv o eventuală excluderea din PNL:

"Eu nu am spus că voi demisiona din PNL, dar am spus că voi merge în ALDE. Îmi asum riscul unei eventuale excluderi din partid", declara pe 2 iulie Norica Nicolai.

La rândul său, Renate Weber a decis în noiembrie 2014, după prezidenţiale, să părăsească Partidul Popular European pentru a reveni la liberalii din ALDE.

La momentul respectiv, Renate Weber i-a trimis preşedintelui grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Manfred Weber, o scrisoare în care îşi anunţa ieşirea din grupul PPE şi revenirea în grupul liberalilor (ALDE). În scrisoarea respectivă, Weber afirma că este foarte fericită după victoria lui Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale, candidat pe care l-a susţinut în timpul campaniei, însă odată încheiată campania şi câştigate alegerile, a decis să revină în grupul ALDE.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne