Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, a fost eliberat din închisoare

Bloggerul anticorupţie Alexei Navalnîi, lider al opoziţei ruse, a fost eliberat marţi, după ce a petrecut 15 zile în spatele gratiilor pentru că nu s-a supus ordinelor poliţiei.
Liderul opoziţiei ruse Alexei Navalni.
Liderul opoziţiei ruse Alexei Navalni. (Captură Foto)

Navalnîi a fost arestat în 26 martie după organizarea unui protest anticorupţie la nivel naţional. El a fost condamnat la 15 zile de închisoare după ce a fost găsit vinovat de nerespectarea ordinelor poliţiei în timpul demonstraţiei din Moscova.

Zeci de mii de oameni din întreaga Rusie au participat la cele mai recente proteste antiguvernamentale şi anticorupţie, ca reacţie la acuzaţiile de corupţie lansate împotriva premierului rus Dmitri Medvedev.

Aproximativ 1.800 de persoane au fost arestate în timpul protestelor din Rusia, multe dintre acestea având loc fără aprobarea autorităţilor locale. În plus, 11 persoane care lucrează pentru Fundaţia Anticorupţie a lui Navalnîi au fost, de asemenea, arestate pentru că au transmis demonstraţiile în direct pe Internet, manifestaţii ignorate în mare parte de mass media de stat.

Navalnîi, care intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din Rusia de anul viitor, l-a acuzat pe premierul Medvedev că a acceptat mită prin intermediul unor organizaţii nonprofit conduse de prieteni apropiaţi şi foşti colegi de şcoală. Fundaţia Anticorupţie a lansat o investigaţie în urma căreia s-a descoperit că Medvedev a adunat o impresionantă colecţie de vile, iahturi şi podgorii. Proprietăţile de lux sunt situate atât în Rusia cât şi în străinătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe