Liderul PPEM: Nu vom susţine această guvernare, are aceiaşi protagonişti

Iurie Leancă, liderul Partidului Popular din Moldova, 7 iulie 2015
Iurie Leancă, liderul Partidului Popular din Moldova, 7 iulie 2015 (serviciul de presă PPEM)

Liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, a argumentat că nu va vota noul Guvern al RM întrucât guvernul condus de Valeriu Streleţ nu va fi unul puternic, fiind numit doar pentru a lua asupra sa răspunderea pentru actul guvernării, pe când deciziile importante vor fi luate între partide, la Consiliul Alianţei, este de părere fostul premier.

„Nu vom susţine această guvernare. Motivele sunt multiple. Nu văd diferenţe radicale în raport cu precedenta alianţă, formată în februarie a acestui an. Aceiaşi protagonişti, s-a mai adăugat încă unul… nou-vechi. Felul cum a fost negociat acest acord de coaliţie – netransparent. Lipsa de dorinţă de a ne antrena pe noi, care avem aceleaşi obiective, doar că suntem mai sinceri şi mai deschişi, de a duce Moldova spre Uniunea Europeană. Faptul că interesele de partid au prevalat şi nu cele naţionale, ale cetăţeanului”, a menţionat Leancă.

Politicianul este de părere că „Domnul Streleţ nu este lipsit de anumite capacităţi profesionale, dar a spus că este omul partidului şi mă întreb ce se va întâmpla când interesele partidului vor intra în conflict cu interesele guvernului şi cele ale majorităţii cetăţenilor din Republica Moldova”, relatează moldova.org.

Deşi a rămas dezamăgit de faptul că Streleţ nu a promis că va cere Băncii Naţionale să continue investigaţiile în ceea ce priveşte furtul din sistemul bancar, Leancă consideră totuşi că alegerea noului Guvern este benefică pentru RM, putând fi reluate, astfel, negocierile de finanţare a statului, cu partenerii din străinătate.

Potrivit jurnal.md, în urmă cu numai jumătate de an, când tocmai ieşise la iveală scandalul din sistemul bancar, şi concesionarea Aeroportului, fiind întrebat de ce nu a făcut nimic pentru a evita aceste fraude, Leancă a răspuns: „Am fost doar prim-ministru, nu am fost nici procuror, nici judecător. Nu depinde doar de Guvern”, menţionând încă de atunci faptul că premierul nu poate lua decizii importante, aşa cum nu a făcut-o nici el.

Amintim că noul Guvern condus de Valeriu Streleţ a primit, joi, votul de încredere al Parlamentului din Republica Moldova.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe