Lidl, desfiinţat de un turist polonez: "Îmi displace profund ce faci în România"

România se dovedeşte, odată în plus, o ţară a tuturor posibilităţilor. Ajuns în ţara noastră, un polonez se întreabă cum este posibil ca românii să plătească la LIDL preţuri mult mai mari decât cele practicate în Polonia.
(PHILIPPE HUGUEN / AFP / Getty Images)

Ajuns pe meleaguri româneşti, polonezul Michael Pycela, un client fidel al lanţului Lidl, a avut un veritabil şoc să vadă că magazinul său preferat îşi vinde produsele la preţuri cu până la 50% mai mari faţă de cele practicate în ţara sa, asta în condiţiile în care salariile românilor sunt mai mici decât cele ale polonezilor, relatează agrointel.ro.

Potrivit sursei citate, Pycela a fost atât de intrigat de preţurile practicate la raft încât s-a dus direct la calculator şi, pe pagina de Facebook a Lidl România, şi-a spus tot păsul:

”Bună, Lidl! Ai FOST magazinul meu preferat din Polonia. Preţurile sunt bune, calitatea o bate pe cea de la Biedronka (polonezii vor înţelege), dar îmi displace profund ce faci în România. Ieri, un prieten din Polonia mi-a spus că organizezi Săptămâna Franceză (perioadă în care preţurile la produse din Franţa sunt promoţionale – n.r.) cu produse şi preţuri bune. M-am decis să verific şi eu. Ştiu că preţurile din România sunt în general MAI MARI decât cele din Polonia la multe şi multe produse (în special la cele de bază precum lapte, pâine şi carne), dar NICI CHIAR AŞA! Ai două EXEMPLE de produse cu diferenţe de preţ de 50% între România şi Polonia! Poţi să îmi explici, te rog, cum este posibil ca oamenii să plătească MAI MULT, când ei câştigă MAI PUŢIN? PS: Un leu echivalează cu 1 zlot (Bine, este 0,9571 zloţi)”, a scris polonezul, exemplificând cu preţul unor produse franţuzeşti, vândute atât în Polonia cât şi în România.

Cum postarea clientului polonez, deşi în limba engleză, a atras imediat atenţia utilizatorilor români de Facebook, Lidl a venit rapid cu o explicaţie, care a reuşit doar să încingă spiritele.

”Michal, îţi mulţumim că eşti interesat de oferta noastră. Referitor la întrebarea ta, noi ne străduim pe cât posibil să păstrăm preţurile la un nivel convenabil pentru clienţii noştri, dar comparând preţurile, ar trebui să iei în considerare diferenţele privind taxele (naţionale – n.r.) şi costurile logistice. Sperăm că răspunsul nostru a fost de ajutor şi îţi dorim o şedere plăcută în România”, a declarat Lidl, combătut imediat de români.

”Ce taxe??? Noi în România avem TVA de 9% faţă de polonezii care au 23%?!”, a replicat rapid Costin, un client Lidl din România. La rândul său, Andrei, a postat rapid: ”Lidl România, TVA în Polonia este aproape triplu la alimente. Vreţi să spuneţi că Lidl, care transportă în fiecare zi zeci de mii de tone de produse nu are o soluţie pentru a transporta marfa cât mai ieftin???”.

Reamintim că, potrivit Biroului de Statistică al UE, Eurostat, la 1 ianuarie 2015, salariul minim lunar în Polonia era aproape dublu faţă de România.

Articolul original poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne