Liga Campionilor. Dan Petrescu, declaraţii înaintea partidei cu FC Astana

CFR Cluj va juca astăzi în prima manşă a turului I preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, jucătorii pregătiţi de fostul internaţional urmând să întâlnească pe formaţia din Kazakhstan, FC Astana.
Antrenorul român Dan Petrescu.
Antrenorul român Dan Petrescu. (Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/facebook)

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu a făcut câteva declaraţii la conferinţă de presă susţinută la Nur-Sultan, referitoare la partida de marţi seara din primul tur preliminar al UEFA Champions League

''Nu cred că tactica e importantă, ci felul de abordare a meciului, cum vom reuşi să intrăm în meci. Asta pentru că am văzut multe partide în cupele europene când adversarii care au venit aici s-au trezit prea târziu, cum ar fi Rennes, Benfica, Maccabi Tel Aviv, echipe mari care au venit pe aici şi s-au trezit prea târziu. Noi trebuie să ne trezim înainte de joc şi să fim siguri că intrăm în meci repede. Altfel vom plânge după meci'', a declarat fostul jucător al Generaţiei de Aur, care a mărturisit că din punctul lui de vedere, gruparea din Kazakhstan porneşte cu prima şansă.

''Pentru mine ei sunt favoriţi datorită lotului pe care-l au, pentru experienţa din ultimii patru ani în grupele europene, noi nu avem deloc, faptul că joacă pe teren sintetic şi faptul că sunt în plin campionat, toate acestea sunt argumente pentru ei. Noi venim după o înfrângere, suntem abia la început, sunt ceva probleme de lot, dar fotbalul nu e pe hârtie, nu câştigă mereu echipa favorită. Cel mai bun exemplu a fost la meciul cu FC Viitorul (din Supercupa României) unde normal CFR era favorită, dar Viitorul a câştigat'', a conchis Dan Petrescu.