Liga Campionilor. FCSB a pierdut confruntarea cu Sporting Lisabona

"Păcat... Am fost egali cu cei de la Sporting timp de 60 de minute. Le-am oferit contraatacurile, ştiam că au viteză pe benzi, au marcat de două ori foarte repede şi s-a jucat calificarea.." - a declarat Nicolae Dică, antrenorul echipei de fotbal FCSB.
FCSB - Sporting Lisabona 1-5,  în manşa a doua a play-off-ului Ligii Campionilor.
FCSB - Sporting Lisabona 1-5,  în manşa a doua a play-off-ului Ligii Campionilor. (Sporting Clube de Portugal/facebook)

Echipa de fotbal FC Steaua Bucureşti a pierdut la scor uriaş, miercuri seara, partida din manşa a doua a play-off-ului Ligii Campionilor susţinut în compania celor de la Sporting Lisabona. Dacă în tur, la Lisabona, elevii antrenaţi de Nicolae Dică au remizat (0-0), nu la fel a fost şi în partida de aseară de pe Arena Naţională din capitală, unde s-au înclinat la un scor deloc uşor de digerat, 5-1 (1-1).

'Alb-Verzii' au fost de departe cei mai buni, câştigând meritat în faţa unei echipe care a jucat timid, puternica formaţie portugheză având controlul balonului aproape pe tot parcursul timpului regulamentar de joc.

Golurile oaspeţilor au fost reuşite de Seydou Doumbia (13), Marcos Acuna (60), Gelson Martins (64), Bas Dost (75) şi Rodrigo Battaglia (88) au marcat pentru oaspeţi, în timp ce golul de onoare al grupării din Ghencea a fost înscris de Junior Morais (20).

"Păcat... Am fost egali cu cei de la Sporting timp de 60 de minute. Le-am oferit contraatacurile, ştiam că au viteză pe benzi, au marcat de două ori foarte repede şi s-a jucat calificarea. Am rămas în grupele Europa League, e un lucru foarte bun. Atât am putut în seara asta. Timp de 60 de minute am jucat de la egal la egal cu ei. Sporting e o echipă mult mai valoroasă decât noi. Le-am spus jucătorilor la pauză că se poate, dar că e foarte important să fim o echipă scurtă, să avem agresivitate, să mergem cu speranţele până la finalul jocului'', a declarat la finalul jocului pentru sport.ro, antrenorul 'Roş-Albaştrilor'.

Sporting Lisabona va evolua în grupele Ligii Campionilor pentru a treia oară în ultimii patru ani, în timp ce clubul patronat de Gigi Becali nu a mai atins această fază a celei mai importante competiţii inter-cluburi ca valoare din Europa din sezonul 2013 - 2014.

FCSB va continua să joace în grupele Europa League, tragerea la sorţi fiind programată vineri.

Au evoluat echipele:

FCSB: 1. Florin Niţă — 44. Gabriel Enache, 6. Ionuţ Larie, 15. Marko Momcilovic, 12. Junior Morais — 23. Ovidiu Popescu, 8. Lucian Filip — 80. Filipe Teixeira, 11. Constantin Budescu (10. Florin Tănase, 46), 22. Cătălin Golofca (9. Harlem Gnohere, 62) — 7. Denis Alibec (căpitan; 98. Dennis Man, 81). Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 13. Marian Pleaşcă, 20. Vlad Achim, 29. William Amorim.

Sporting: 1. Rui Patricio — 92. Cristiano Piccini, 4. Sebastian Coates, 22. Jeremy Mathieu, 5. Fabio Coentrao — 16. Rodrigo Battaglia — 8. Bruno Fernandes, 23. Adrien Silva (căpitan; 25. Radosav Petrovic, 71) 9. Marcos Acuna, 77. Gelson Martins (11. Bruno César, 80) — 88. Seydou Doumbia (28. Bas Dost, 59). Antrenor: Jorge Jesus.
Rezerve neutilizate: 18. Romain Salin — 10. Alan Ruiz, 45. Iuri Medeiros, 55. Tobias Figueiredo.

Arbitru: Cuneyt Cakir; arbitri asistenţi: Bahattin Duran, Tarik Ongun; arbitri adiţionali: Huseyin Gocek, Bariş Şimşek; arbitru de rezervă: Esat Sancaktar (toţi din Turcia)
Observator UEFA pentru arbitri: Uno Tutk (Estonia), Delegat UEFA: Peter Lundstroem (Finlanda).
Cartonaşe galbene: Bruno Fernandes (35), Ovidiu Popescu (35), Filip (41).