Liga I. FC Botoşani, câştigă pe terenul celor de la Dunărea Călăraşi

Gruparea moldovenească s-a impus cu scorul de 2-0 (2-0) în partida cu Dunărea Călăraşi, meci din etapa a 10-a a play-out-ului Ligii 1 la fotbal.
(ODD ANDERSEN / AFP / Getty Images)

FC Botoşani a reuşit să obţină toate cele trei puncte din partida cu Dunărea Călăraşi, o victorie importantă pentru moldoveni în vederea activării şi în sezonul viitor în primul eşalon al sistemului competiţional fotbalistic din România.

Partida din etapa a 10-a a fazei play-out a Ligii I, disputat pe Stadionul 'Ion Comşa' din Călăraşi, şi care l-a avut la centru pe arbitrul Istvan Kovacs, s-a terminat cu scorul de 2-0 (2-0), protagoniştii serii fiind Lorand Fulop (28 - penalty), respectiv Cătălin Golofca (45).

În urma acestui rezultat, botoşănenii - cu Liviu Ciobotariu pe banca tehnică, ocupă acuma poziţia a treia în play-out, cu 32 de puncte, fiind neînvinsă de patru etape (trei victorii şi un egal), în timp ce Dunărea Călăraşi e penultima, cu 21 de puncte - locul 13 în clasament.

Formaţia pregătită de Dan Alexa se află în prezent la doar un punct distanţă de ocupanta locului 12 - FC Hermannstadt, aceasta din urmă având însă un meci mai puţin disputat.

În etapa următoare, gruparea moldovenească va primi replica lui Gaz Metan Mediaş, iar Dunărea îşi va încerca şansele pe terenul celor de la Voluntari.