Liga I. FCSB câştigă în extremis la Politehnica Iaşi

Gruparea din capitală şi-a adjudecat toate cele trei puncte puse în joc în fosta capitală a Moldovei graţie reuşitei lui Dennis Man, care a punctat decisiv în ultimul minut de joc al prelungirilor (90+2).
Politehnica Iaşi - FCSB 1-2, în etapa a 19-a a Ligii I de  fotbal.
Politehnica Iaşi - FCSB 1-2, în etapa a 19-a a Ligii I de fotbal. (Polotehnica Iaşi/facebook)

FCSB a avut noroc, marţi seara, pe Stadion ''Emil Alexandrescu'' din Iaşi, acolo unde a întâlnit în etapa a 19-a a Ligii I de fotbal echipa gazdă Politehnica. După ce iniţial ieşenii deschiseseră scorul în minutul 15 prin Andrei Cristea, după un contraatac frumos, vicecampioana a revenit în cărţi pentru ca mai apoi să închidă tabela în favoarea lor.

Florin Tănase a adus golul egalizator în minutul 32 după ce a executat cu brio un penalty acordat de arbitrul Istvan Kovacs în urma unui fault comis asupra aceluiaşi Tănase de Nicandro Breeveld, pentru ca astrele să se alinieze perfect pentru jucătorii lui Bogdan Vintilă în minutele adiţionale, Dennis Man marcând fără emoţii aducând astfel multă bucurie în tabăra roş-albastră (90+2). De menţionat este şi bara lui Florin Tănase din min. 24.

"Băieţii merită toate felicitările pentru că au dat dovadă de sacrificiu. Ne-am creat foarte multe ocazii, puteam să mai marcăm, dar până la urmă e bine când se termină cu o victorie. Toţi jucătorii mi-au plăcut, au făcut faţă cu bine din punct de vedere fizic, ţinând cont de terenul greu. Când am prezentat echipa le-am spus fundaşilor că cei de la Iaşi au un jucător care inventează goluri şi, din păcate, nu m-am înşelat. E bine că ne-am revenit şi am câştigat", a spus Bogdan Vintilă potrivit Look Sport.

De partea cealaltă Mihai Teja, tehnicianul grupării din Copou, este dezamăgit de scorul final, un rezultat de egalitate ar fi fost extraordinar pentru echipa sa.

"Păcat, îmi pare rău pentru jucători, pentru că puteam să scoatem un rezultat de egalitate clar. Eu cred că puteam obţine şi mai mult. Am stat foarte bine pe teren, am jucat bine tactic. S-a depus un efort extraordinar. Am jucat de la egal la egal cu Steaua, meritam cel puţin un egal. Dacă la fiecare meci vom avea atitudinea asta, vom fi mult mai sus. Trebuie să ne concentrăm pe următoarele meciuri. Mi-a plăcut dorinţa jucătorilor. Ne doare că nu luăm puncte."

În tur, Poli câştigase cu 2-1.

După eşecul cu FCSB, Poli Iaşi rămâne pe locul 9, cu 22 de puncte, în timp ce FCSB ocupă locul 6, cu 30 de puncte.

Echipele de start:

Poli Iaşi: D. Rusu - Cabral, Breeveld, Frăsinescu, A. Radu - Fr. Cristea, Passaglia - Platini, R. Onea, Bîrnoi - A. Cristea
Rezerve: Cobrea, Haţiegan, Hazan, A. Bălan, Devesa, Diallo, Chelaru
Antrenor: Mihai Teja

FCSB: Bălgrădean - Cr. Manea, Planic, I. Cristea, Panţîru - Oaidă, Nedelcu, Ov. Popescu - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad, Pintilii, L. Filip, Gnohere, Soiledis, Vînă, Ad. Popa
Antrenor: Bogdan Vintilă

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Ovidiu Artene (Vaslui); arbitru de rezervă: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare)
Observatori: Liviu Ciubotariu (Galaţi) - CCA, Romulus Chihaia (Bucureşti) - LPF

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport