Liiceanu: Cum a putut trece Toader din slujba Dumnezeului dreptăţii în slujba diavolului infractorilor?

Filozoful Gabriel Liiceanu s-a arătat indignat de prestaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care a cerut revocarea şefei DNA în urma prezentării concluziilor unui "raport-rechizitoriu" ce a stârnit ample controverse în spaţiul public.
Gabriei Liiceanu
Gabriei Liiceanu (Epoch Times România)

Cum e cu putinţă ca un om care a predat la Universitate dreptatea să ajungă, ca magistrat, profesor de drept şi ministru al Justiţiei, să trădeze justiţia, se întreabă retoric, în cadrul unui interviu acordat Ziare.com, filozoful Gabriel Liiceanu.

"L-am auzit în seara aceasta [joi seară-n.r.] pe un profesor de drept prostituând dreptul, punând în spatele procurorului-şef erorile judiciare din România, deplângând condamnarea nevinovaţilor, ca şi cum n-ar fi ştiut foarte bine că nu procurorii condamnă, ci completele de judecată. Cum e cu putinţă, m-am întrebat, ca un om care a predat la Universitate dreptatea să ajungă, ca magistrat, profesor de drept şi ministru al Justiţiei, să trădeze justiţia? Cum a putut trece din slujba Dumnezeului dreptăţii în slujba diavolului infractorilor? Cum poate să-şi păteze, în crepusculul carierei, destinul şi viaţa?", a declarat Liiceanu.

Filozoful s-a arătat "stupefiat" de acuzaţia ministrului Tudorel Toader potrivit căreia şefa DNA este cea care a stricat imaginea României în lume, nu faptul că ţara are în fruntea Camerei Deputaţilor un infractor, că programul care a aruncat ţara în haos economic e făcut de un condamnat în primă instanţă la opt ani de puşcarie sau că parlamentarii coaliţiei PSD-ALDE au majoritatea probleme cu justiţia.

Pentru a citi integral interviul intraţi aici.