Liiceanu la protest în Piaţa Universităţii. „De la Iliescu la Dragnea, istoria noastră post-comunistă a desenat axa Răului”

„Nu vreau să trăiesc în ţara mea - acum când nu mai am căluş în gură - o viaţă cu reguli date de alde Tăriceanu, Nicolicea, Bănicioiu, Ponta, Ghiţă, Vosganian, Olguţa Vasilescu şi toată pegra politică a ţării...O viaţă pe care ţi-e ruşine s-o trăieşti”, a tras un semnal de alarmă Gabriel Liiceanu.
Gabriel Liiceanu
Gabriel Liiceanu (Epoch Times România)

Revoltat de iminenţa graţierii „penalilor”, la pachet cu ciopârţirea Codurilor penale tot în beneficiul lor, Gabriel Liiceanu ia o poziţie tranşantă. Printr-un articol vehement la adresa celor care „au făcut din România cel mai mizer popor al Europei”, publicat pe Contributors.ro, scriitorul anunţă că se va afla duminică, la ora 17:00, în Piaţa Universităţii, împreună cu cei care protestează împotriva „ordonanţelor-elefant”.

„Domnul condamnat penal Liviu Dragnea* se laudă că a primit ameninţări cu moartea. Aşadar victima e el, şi nu poporul român pe care îl omoară lent şi sistematic, de 27 de ani, partidul ctitorit de Iliescu, trecut prin haltele Năstase şi Ponta, şi la cârma căruia se află astăzi Liviu Dragnea, victimă şi erou deopotrivă. Ameninţat cu moartea, domnul condamnat penal ne anunţă că nu cunoaşte frica şi că e gata "să moară în picioare", îşi începe Liiceanu discursul.

Preluând „tema” morţii aruncată în joc de liderul PSD, scriitorul consideră că societatea română a ajuns din nou la un punct de fierbere la care nu puţini vor fi dispuşi să moară în picioare, pentru că sfidarea unor indivizi „beţi de cinism”, care se pun unii pe alţii pe liste, în guvern, parlament şi în toate funcţiile bănoase ale ţării au readus pe unii dintre români la acel grad de exasperare „care i-a făcut pe oameni, în decembrie 1989, să strige în Piaţa Universităţii "Vom muri şi vom fi liberi"”.

Liiceanu îl anunţă, „pe domnul condamnat penal Dragnea” că este şi el gata, ca şi liderul PSD, dar din motive diferite, să moară în picioare.

„Vreau cu orice preţ, acum după ce i-am cunoscut gustul, să nu-mi mai pierd libertatea. Şi asta vor toate acele zeci de mii (vor deveni, dacă e nevoie, sute de mii şi milioane) care ies să-şi strige indignarea în toate oraşele ţării. Nu-mi place preţul pe care, în bătaie de joc, oamenii ăştia l-au pus pe vieţile noastre. Nu vreau să trăiesc în ţara mea - acum când nu mai am căluş în gură - o viaţă cu reguli date de alde Tăriceanu, Nicolicea, Bănicioiu, Ponta, Ghiţă, Vosganian, Olguţa Vasilescu, Nicuşor Constantinescu, Bunea Stanciu şi toată pegra politică a ţării.... O viaţă nespus de ieftină, o viaţă pe care ţi-e ruşine s-o trăieşti”.

Autorul „Apelului către lichele” pomeneşte de ecuaţia mituire şi dezincriminare propusă de coaliţia PSD-ALDE ("Întâi mituim toată ţara (toate categoriile sociale), promiţându-le că le dăm ce nu le putem da, şi apoi (ne) dezincriminăm şi (ne) graţiem, la grămadă cu 3000 de şuţi şi criminali").

Nu este optimist în privinţa rezultatelor protestului din cauza celorlalţi (mai mult de jumătate din populaţie) care „stă pe perfuziile cu otravă administrate zilnic de Antena 3 şi de RTV”, dar, cu toate astea, vrea să ajungă în Piaţă, împreună cu cei care vor fi acolo la ora 17, chiar cu riscul să „ajungem la instanţa care ocroteşte rezervorul de puroi al României, la CNA**”.

Comparându-i pe cei de la guvernare cu nişte prădători feroce, Liiceanu nu are nici o îndoială că „Dragnea şi ai lui, pentru a scăpa de ani de puşcărie şi a-şi salva căpătuiala, nu s-ar da înapoi nici de la a arunca planeta în aer, dară-mi-te România”.

„De la Iliescu la Dragnea, trecând, cum ziceam, prin staţiile Năstase şi Ponta, istoria noastră post-comunistă a desenat axa Răului. Au făcut din România, jefuind-o sălbatic, cel mai mizer popor al Europei. Care hienă lasă prada din gură de bunăvoie? Şi care animal prădător se bagă de bunăvoie în cuşcă? Dar dacă nu vor de bunăvoie, să-i ajutăm. Pe mâine”, scrie Gabriel Liiceanu în încheierea articolului „Marea Sfidare. E prea mult!”.

* După cum bine a observat cineva pe Facebook, de vreme ce politicienii noştri nu au nicio profesie clară şi singura lor calificare atestată public este de inculpaţi sau condamnaţi penali, firesc ar fi să introducem în nomenclatorul de profesiuni al României "condamnat(ă) / inculpat(ă) penal" şi, aşa cum spunem "domnule doctor", "domnule profesor", "domnule avocat" etc., să folosim în cazul acesta apelativul de politeţe "domnule (doamnă) condamnat(ă) / inculpat(ă) penal". Aşadar: "Domnule condamnat penal Liviu Dragnea".

** S-a scris pe tema asta, în Forbes, un text care spune totul: Petre Barbu, Caut slugă full time.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne