Liliana Palihovici: Demagogia a fost ridicată la rang de religie în Parlamentul R. Moldova

Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici şi-a depus mandatul de deputat, cerând scuze cetăţenilor pentru că au ajuns să dezaprobe prestaţia clasei politice de la Chişinău, fiind sătui de demagogie.
Liliana Palihovici
Liliana Palihovici (pldm.md)

Vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, liberal-democrata Liliana Palihovici, a anunţat la finalul şedinţei de vineri a Legislativului că îşi depune mandatul de parlamentar, motivând că politica moldovenească nu are principii, ci doar interese înguste, iar demagogia a fost ridicată la rang de religie în Parlament. "Democraţia a picat testul", a notat Liliana Palihovici, declarându-şi dezamăgirea faţă de cum au evoluat lucrurile în Republica Moldova.

În opinia deputatei PLDM, oamenii au început să se teamă de stat, iar într-un stat democrat autentic lucrurile ar trebui să stea exact invers. ”Oamenii sunt sătui de demagogie şi mizerie politică. Vreau să-mi cer scuze publicde la cetăţenii care astăzi, pe bună dreptate au toate motivele să dezaprobe prestaţia clasei politice din R. Moldova.”

Liliana Palihovici, a menţionat faptul că fracţiunea PLDM nu a reuşit să-şi îndeplinească promisiunile din campania electorală din 2014, inclusiv „datorită traseismului şi trădărilor”.

Vicepreşedinta Parlamentului a ţinut să le mulţumească colegilor de partid, precum şi consilierilor săi pentru munca depusă. "Sper ca după ce voi coborî de la această tribună pe lângă comentariile şi interpretările comandate şi achitate, să existe oameni care să poată şi să vrea să înţeleagă ce se întâmplă cu adevărat în societatea noastră."

Spicherul Andrian Candu a declarat că a fost luat prin surprindere de decizia Lilianei Palihovici, dar a ţinut să-i mulţumească pentru activitatea din Parlament, şi implicare activă in procesul de conducere a Legislativului.

Potrivit unimedia.info, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, consideră că depunerea mandatului de deputat de către liberal-democrata Liliana Palihovici are loc în contextul presiunilor întreprinse de Vlad Plahotniuc asupra parlamentarilor care nu vor să adere la PDM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe