Lista deputaţilor care au cerut bani de chirie, deşi au proprietăţi în Bucureşti

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor (Epoch Times România)

Până în prezent, 25% din actualii deputaţi au solicitat bani pentru cazarea în regim particular, iar o parte dintre ei au cerut asigurarea cazării de către Camera Deputaţilor, însă au declarat apartamente în Bucureşti în declaraţia de avere.

Printre aceştia se numără deputatul PC Ion Diniţă, care a cerut cazare la hotel asigurată de Camera Deputaţilor, deşi deţine în Bucureşti două apartamente - de 88,91 mp şi, respectiv, 65,92 mp - cumpărate în 2009 şi în 2008, conform declaraţiei de avere.

Ion Diniţă mai are în proprietate un apartament în Marea Britanie, de 54 mp, trei apartamente în Braşov, două case în Braşov şi o casă de vacanţă în Poiana Braşov aflată în litigiu.

Ion Diniţă, 11 case

Diniţă mai are în proprietate două apartamente în Sighişoara, un al treilea se află pe numele soţiei, iar alte două case de vacanţă ale deputatului se află în Năvodari şi în Săcele, precum şi o casă de locuit în Vrancea.

În declaraţia de avere, deputatul PC mai menţionează două autoturisme, lucrări de artă contemporană, obiecte de artă şi bijuterii de 90.000 de euro.

Politicianul este acţionar la mai multe societăţi comerciale, între care SC Gotic SA de unde a obţinut dividende anuale de 3.591.131 de lei.

Şi deputatul Dănuţ Culeţu, din partea Forţei Civice, se află pe lista celor care au optat pentru cazarea la hotel, chiar dacă în declaraţia de avere a scris că deţine în Bucureşti un apartament de 33 mp împreună cu soţia sa.

Daea Petre, deputat PSD, se află în aceeaşi situaţie, după ce a solicitat sume pentru acoperirea chiriei în regim particular.

Însă deputatul PSD a precizat în declaraţia de avere că deţine un apartament în Bucureşti, de 73,46 mp, cumpărat în 2011 pe numele Daea Dana Florentina.

Deputatul PNL, Victor Paul Dobre, a cerut cazare la hotel asigurată de Camera Deputaţilor, deşi în declaraţia de avere menţionează că deţine un apartament în Capitală de 55 mp, cumpărat pe numele lui Dobre Matei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne