Lista neagră a PNL. După Chiuariu, urmează alţi doi deputaţi certaţi cu legea

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Modificarea Statutului noului PNL a dus la excluderea prin radiere a lui Tudor Chiuariu, acelaşi tip de sancţiune urmând a fi aplicată şi în cazurile deputaţilor Thuma Hubert şi Verginel Gireadă, a explicat sâmbătă noul purtător de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, subliniind că prevederile se vor aplica invariabil pentru toţi.

Conform noului statut, vor pierde calitatea de membru al PNL, prin radiere, cei care au primit o condamnare penală definitivă pentru infracţiuni de corupţie, iar cei care au fost condamnaţi, dar nu în mod definitiv, vor fi suspendaţi de drept din calitatea de membru.

Primul care a beneficiat de noile prevederi a fost senatorul PNL Tudor Chiuariu - posesorul unei condamnări definitive de trei ani închisoare cu suspendare, în dosarul "Poşta Română".

După excluderea sa, presa a arătat că la rând ar urma alţi doi deputaţi, Thuma Hubert şi Verginel Gireadă. Primul, vicepreşedinte PNL Ilfov, a intermediat, potrivit Mediafax, legăturile unui om de afaceri cu mai mulţi primari pe care i-ar fi determinat să-i faciliteze acestuia bunul mers al afacerii, motiv pentru care, în octombrie 2014, a fost condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare.

În ceea ce-l priveşte pe Verginel Gireadă, acesta a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru că, în perioada când era primar al comunei Mihai Eminescu din Botoşani şi-ar fi însuşit un teren al altei persoane prin modificarea titlului de proprietate al acesteia.

"Statutul se va aplica invariabil pentru toţi, în aceeaşi măsură, pentru situaţiile care intră sub incidenţa lui", a precizat Ionuţ Stroe, întrebat despre soarta celor doi deputaţi, potrivit Mediafax.

În afară de cei doi deputaţi, ar mai fi vizat şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, condamnat definitv, pe 11 decembrie 2014, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual şi uz de fals.

"Sunt în măsură a vă informa că există în cadrul partidului mai multe discuţii şi demersuri pentru modificarea şi nuanţarea Statutului noului PNL în legătură cu situaţiile celor cu probleme în justiţie. Chiar s-au făcut referiri la anumite persoane şi situaţia lor şi sunt sigur că propunerile acestea se vor concretiza prin prevederi statutare mai clare, în funcţie de etapele procesului penal", a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne