Lituania avertizează împotriva relaxării sancţiunilor anti-Rusia după Brexit

Ministrul lituanian de Externe Linas Linkevičius a cerut Uniunii Europene să menţină o poziţia puternică împotriva Rusiei după decizia Marii Britanii de a ieşi din UE, a raportat marţi agenţia de ştiri Interfax.
Ministrul de Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius
Ministrul de Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius (EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Luând cuvântul marţi la ONU, Linas Linkevičius, ministrul lituanian de Externe, a susţinut că este îngrijorat de faptul că poziţia UE în ceea ce priveşte sancţiunile anti-Rusia ar putea slăbi fără sprijinul britanicilor. În plus, el a criticat mai multe state UE care au cerut sancţiuni mai “flexibile şi pragmatice”, susţinând că ideea este “foarte contraproductivă”.

Uniunea Europeană va decide săptămâna următoare dacă va extinde sancţiunile împotriva Rusiei, care au fost aplicate după ce Moscova a anexat peninsula ucraineană Crimeea în 2014 şi a continuat să aibă un rol în conflictul separatist ce mai persistă încă în estul Ucrainei.

Marea Britanie a votat joia trecută, printr-un referendum istoric, ieşirea din UE. Aproximativ 52% dintre britanici au ales ca ţara lor să părăsească blocul european. Marea Britanie a fost un critic puternic al politicii ruseşti şi a cerut ca sancţiunile să nu fie ridicate decât după implementarea deplină a acordului pentru pacea ucraineană ce a fost semnat la Minsk.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe