LIVE Video: Florida, lovită de înfricoşătorul uragan Irma

În Florida se înregistrează deja efectele înfricoşătorului ciclon de categoria a 4-a.
Uraganul Irma soseşte în Florida de Sud, în Miami Beach, 10 septembrie 2017
Uraganul Irma soseşte în Florida de Sud, în Miami Beach, 10 septembrie 2017 (REUTERS / Carlos Barria)

UPDATE. Puternicul uragan Irma, al cărui ochi a lovit Florida Keys, a provocat deja trei morţi, potrivit televiziunii ABC. De asemenea, peste 800.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, au declarat autorităţile. La ora locală 09:00, 825.323 de clienţi ai companiilor electrice nu aveau energie electrică, ceea ce echivalează cu 8% din totalul acestora, potrivit Agenţiei de Management a Situaţiilor de Urgenţă din Florida.

* * *

Uraganul Irma a atins deja ţărmurile statului Florida. Autorităţile au avertizat că ciclonul, de categoria a 4-a (din maximum cinci), ar putea fi devastator. Peste 6 milioane de rezidenţi ai statului american au fost evacuaţi, cifră care corespunde unui sfert din populaţia totală a acestuia, de 20 de milioane de persoane. Este una dintre cele mai mari evacuări din istoria SUA.

Ochiul uraganului a atins Florida Keys, în sudul extrem al SUA, unde vânturile înregistrează în jur de 215 de kilometri pe oră, potrivit ultimului buletin al Centrului Naţional pentru Uragane (NHC), emis la ora locală 7.00 (ora 12.00 GMT).

Irma a lăsat în urmă cel puţin 25 de morţi şi numeroase pagube în Caraibe. În prezent se află la 25 km sud-est de Key West. Se aşteaptă valuri şi vânturi puternice.

În clipul video de mai sus pot fi vizionate imaginile înregistrate în direct: vântul puternic scutură palmierii şi vizibilitatea este redusă din ce în ce mai mult de ploile abundente.