Liviu Dragnea ameninţă din nou cu moţiunea de cenzură

Guvernul Cioloş nu are niciun fel de legitimitate ca guvern interimar să vândă vreo bucăţică, vreo piatră din România, este de părere Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Dacă Guvernul Cioloş intenţionează să vândă vreo companie din domeniul strategic al României riscă să fie demis printr-o moţiune de cenzură, a avertizat duminică, la România TV, liderul PSD Liviu Dragnea

Întrebat ce părere are despre faptul că Guvernul Cioloş ar intenţiona să vândă câteva mine de sare din România, Liviu Dragnea a trecut la ameninţări la adresa Executivului.

"În primul rând, Guvernul Cioloş nu are niciun fel de legitimitate ca guvern interimar să vândă vreo bucăţică, vreo piatră din România. Asta este exclus. Ca să poţi să vinzi ceva în România trebuie să ai totuşi în spate o susţinere legitimă, o susţinere populară şi să prezinţi argumente serioase pentru ca din România să plece ceva. Plus că ăsta este un domeniu strategic. La noi în programul de guvernare spunem clar: mai uşor cu privatizările de dragul privatizării.

Dacă este o companie care este în pământ, care este praf şi pe care statul nu poate să o rezolve, să o refacă profitabilă, da, dar companii care au venituri foarte mari, strategice, nu avem de ce să le vindem. Eu cred că dacă acest guvern încearcă să facă acest lucru atunci putem convoca Parlamentul într-o sesiune extraordinară pentru moţiune de cenzură", a precizat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Şeful PSD avertizează că, în cazul în care vreun act al Guvernului pune în pericol securitatea naţională, siguranţa naţională, interesele strategice, partidul său va depune moţiune de cenzură indiferent de riscul de a se ajunge la alegeri anticipate.

"Când au venit în Parlament să ia susţinerea (membrii Guvernului - n.r.) nu au vorbit de privatizări. Au spus că fac lucruri bune, că eficientizează unde e de eficientizat şi că au o relaţie bună cu Parlamentul. Nu au făcut niciuna din astea. Vor să facă al treilea lucru — să vândă?", a adăugat Liviu Dragnea.