Liviu Dragnea: Este foarte posibil ca luni să avem noul Cod Fiscal

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Noul Cod Fiscal ar urma să fie adoptat joi, iar până luni ar putea fi promulgat de preşedintele Klaus Iohannis, a declarat luni, după şedinţa Biroului Permanent al PSD, preşedintele interimar al social-democraţilor Liviu Dragnea.

"Mâine este prevăzut să avem votul în Senat, în aşa fel încât, mâine seară să ajungă la Cameră, iar joi să avem votul final în Camera Deputaţilor, iar să sperăm că duminică poate fi trimis la promulgare la preşedinte. Este foarte posibil ca luni să avem noul Cod Fiscal", a declarat Dragnea, citat de b1.ro.

Şeful PSD a precizat că, în cadrul şedinţei de astăzi a conducerii partidului, s-a discutat şi despre proiectul legii salarizării bugetare.

"Am discutat despre o altă prioritate legislativă, care se referă la legea salarizării, este un proiect de lege extrem de important. Aşa cum am convenit joi cu colegii din coaliţie şi cu cei din opoziţie, este un proiect de lege care va fi analizat de partidele parlamentare exact după modelul folosit la Codul Fiscal pentru că este un proiect de lege care trebuie să dureze în timp şi toate partidele trebuie să-şi aducă aportul aşa încât forma finală să fie o formă agreată prin consens politic", a adăugat Dragnea.

Un alt subiect abordat în cadrul şedinţei de social-demcoraţi a fost mult aşteptata lege a votului prin corepondenţă şi cea a achiziţiilor publice.

"Am discutat despre votul prin corespondenţă, domnul Valeriu Zgonea a spus că a finalizat proiectul de principii care trebuie să se regăsească în acest proiect de lege, care vor fi transmise către Autoritatea Electorală Permanentă care într-un termen rezonabil, să ne trimită, la fel, partidelor parlamentare, o formă pe care să o discutăm şi să o adoptăm rapid pentru a putea fi aplicată la alegerile parlamentare din 2016.

De asemenea, am discutat, ca o prioritate, legea achiziţiilor publice. Este important să o adoptăm în acest an, pentru ca anul 2016 să fie un an în care achziţiile publice să se desfăşoare cu mai multă transparenţă şi fără întârzierile care ne-au adus foarte mari prejudicii", a mai declarat Liviu Dragnea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.