Liviu Dragnea, în postura de colaborator cu "statul paralel"

Luptător declarat contra "statului paralel", împotriva căruia a şi organizat un miting la care a adus 200.000 de persoane, Dragnea ar fi semnat, de fapt, în calitate de preşedinte executiv al PSD, un protocol cu SRI-ul.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Nu o dată, liderul PSD şi colegii săi au tunat şi fulgerat contra aşa-zisului stat paralel şi a protocoalelor între SRI şi instituţii ale statului. Însă, liderul PSD, Liviu Dragnea, a semnat în 2014 un protocol secret de colaborare cu Serviciul Român de Informaţii, după cum reiese dintr-un răspuns oficial furnizat unui cititor G4Media.ro chiar de către Ministerul Dezvoltării, condus de Paul Stănescu.

Din răspunsul oficial rezultă că la minister au fost semnate în total patru protocoale cu SRI: în 2007, 2008, 2012 şi 2014. Liviu Dragnea a fost ministru al dezvoltării regionale în perioada 21 decembrie 2012 – 17 decembrie 2014, fiind succedat în funcţie de Sevil Shhaideh. Liderul PSD a declarat despre protocoalele cu SRI că ”reprezintă baza scrisă pentru un sistem de poliţie politică”. Liderul PSD nu a răspuns până la ora publicării acestui articol întrebărilor transmise de G4Media.ro.

Potrivit informaţiilor G4Media.ro, ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, unul dintre apropiaţii liderului PSD, i-ar fi cerut explicaţii lui Liviu Dragnea pentru semnătura de pe protocolul cu SRI încheiat în 2014. Dragnea a semnat protocolul cu SRI în plină campanie pentru alegerile prezidenţiale, când Klaus Iohannis a câştigat competiţia cu Victor Ponta. Pe atunci, Liviu Dragnea era preşedinte executiv al PSD şi era cel care conducea deja de facto partidul şi ţinea legătura cu baronii, susţine sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne