Liviu Dragnea: "Până la urmă PSD o să se chinuie singur"

Dacă în urmă cu doar 3 zile Dragnea declara că social democraţii vor discuta cu fiecare parlamentar UNPR în parte pentru a "vedea în ce măsură fiecare dintre ei îşi pot continua mandatul după alegerile parlamentare", acum planul pare să se fi schimbat.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Parteneriatul "onest" între PSD şi UNPR trâmbiţat de liderii celor două partide după alegerile locale este pe ducă. În timp ce UNPR negociază o eventuală fuziune cu PNL, liderul PSD, Liviu Dragnea a anunţat că partidul sau nu va mai ceda nici un loc pe liste şi că partidul va merge singur la alegeri.

„Este clar că s-a stabilit fuziunea între UNPR şi PNL. (...) Până la urmă PSD o să se chinuie singur, în continuare, şi la aceste alegeri parlamentare. Nu o să mai dăm locuri pe liste pentru că nu mai avem cui”, a declarat Dragnea, citată de digi24.ro.

Nemulţumirea lui Dragnea e cu atât mai mare cu cât în urmă cu circa o lună şi jumătate a făcut şi el o propunere de fuziune UNPR, propunere la care nu a primit răspuns pentru ca recent să afle că partidul lui Steriu discută o fuziune cu liberalii.

Pe de altă parte, preşedintele UNPR, Valeriu Steriu infirmă încheierea unei negocieri cu PNL, acuzând în schimb PSD de tratament neloial pe parcursul campaniei electorale pentru locale.

„Noi am avut de-a lungul ultimelor luni foarte multe şicanări mai ales în campania electorală, unde am fost efectiv un partid hărţuit putem spune. Nu ne-am propus niciodată să fim o rudă săracă a acestui partid”.

Indiferent de declaraţiile pe care le fac ambele părţi, cert este că liderii UNPR au avut în ultimele zile mai multe întâlniri arată sursa citată. Astfel, miercuri după-amiază liderul UNPR Timiş a fost surprins de jurnaliştii Digi24 ieşind din biroul liderului de grup al deputaţilor liberali unde se afla şi Alina Gorghiu.

Nici liderii PNL nu neagă aceste negocieri pe care le consideră absolut normale, căci, spune Gorghiu, "miza alegerilor parlamentare este foarte mare":

"Dacă PSD are o alianţă cu UNPR, este de făcut statuie. Dacă PNL are dialog cu orice partid parlamentar, este o dramă naţională. Nu s-a luat nicio decizie. În afară de PSD, cred că poate fi partener de dialog orice partid parlamentar. Miza alegerilor parlamentare este foarte, foarte mare. Noi nu avem dialog cu domnul Oprea. Noi avem dialog cu preşedintele UNPR, domnul Valeriu Steriu.", declara joi Gorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne