Loc neobişnuit unde albinele şi-au făcut un stup uriaş [video]

Stup de albine în peretele unei case
Stup de albine în peretele unei case (captură video YouTube)

Este dovedit faptul că prezenţa albinelor este extrem de benefică pentru mediul înconjurător. Cu toate acestea, să vedem cine are curaj să păstreze un roi care se învârte permanent în jurul casei... sau chiar în casă.

Şi, curios, albinelor le place să-şi facă stupii în spaţii închise, cum ar fi cavităţile pereţilor, tavanelor şi coşurilor de fum. Ştiaţi acest lucru? Deci, dacă aveţi albine în permanenţă în jurul casei, căutaţi rapid telefonul unui apicultor şi anunţaţi-l să fie gata să mute un roi de albine.

Un proprietar disperat din Germantown, Tennessee (SUA), a chemat un apicultor atunci când nu putea găsi lăcaşul albinelor care-i bântuiau casa şi grădina, despre care bănuia că este aproape, foarte aproape, ba chiar sub nasul său.

Şi bănuiala i-a fost confirmată. Pentru a-l „salva”, a sosit The Bartlett Bee Whisperer, un serviciu de salvare şi mutare a albinelor, ce operează în unele state din SUA şi este responsabil de repopularea stupilor goi ai apicultorilor locali care au suferit pierderi în colonie.

Când a ajuns, specialistul de la The Bartlett Bee Whisperer a fost atât de surprins de ceea ce a văzut, încât a decis să documenteze totul şi să împărtăşească experienţa pe Facebook şi Youtube.

(copia video YouTube)

(copia video YouTube)

(copia video YouTube)

(copia video YouTube)

(copia video YouTube)

(copia video YouTube)

"Din când în când primesc un telefon care mă face să mă înfior. Uneori albinele se află foarte sus, chiar printre cărămizi şi prefer să fiu minimum de invaziv când scot albinele de miere din clădiri. Nu-mi place să scot cărămizi. Va rezista mortarul, se vor prăbuşi cărămizile? Dar deşi mi-a fost frică să îndepărtez cărămizile, imaginea stupului la final a fost incredibilă! Proprietarul a fost mai mult decât fericit că am putut îndepărta şi reloca albinele şi stupul lor”.