Locuri de muncă în Franţa

Locuri de muncă in Franţa
Locuri de muncă in Franţa (Facebook)

Franţa se situează pe locul 5 în UE, raportându-ne la puterea de cumpărare, cu un salariu minim brut pe economie de 1.430 Euro. Puteţi consulta lista de locuri de muncă din Franţa, pentru absolvenţii cu studii superioare, disponibilă pe site-ul EURES. De asemenea, puteţi apela la ajutorul consilierilor EURES pentru Franţa, iar pentru mai multe detalii despre condiţiile de muncă, salarizare sau legislaţie puteţi accesa site-ul Ministerului Muncii.

Din ianuarie 2014, accesul cetăţenilor români la piaţa franceză a forţei de muncă se realizează prin înregistrarea contractului de muncă la URSAFF (organismul administrativ responsabil pentru colectarea contribuţiilor de securitate socială şi alocaţiile familiale). De asemenea, cetăţenii români trebuie să posede o carte de identitate sau paşaport în termen de valabilitate. În anumite situaţii, administraţia franceză solicită paşaportul, deoarece conţine semnătura titularului.

Angajatorii din această ţară ştiu că forţa de muncă din România este una destul de ieftină şi bine instruită. Cum mulţi dintre români au studiat şi franceza în şcoală, integrarea este un pic mai uşoară.

Cetăţenilor români nu li se mai solicită deţinerea autorizaţiei de muncă şi a titlului de sejur pentru exercitarea unei activităţi profesionale în Franţa. Românii doritori de a lucra în această ţară pot exercita activităţi economice, salariale sau non-salariale (cu îndeplinirea prevederilor legislaţiei franceze de exercitare ale acestora).

În situaţia manifestării intenţiei voluntare de obţinere a unei cărţi de sejur, se poate depune o cerere pe lângă prefectura competentă din punct de vedere teritorial. Cartea de sejur, eliberată la cerere, se emite pe baza justificării situaţiei punctuale:

- lucrătorul salariat, pe baza prezentării dovezii înregistrării contractului de muncă/promisiunii de angajare la URSSAF;

- personalul independent (lucrător nesalariat) trebuie să ateste efectivitatea activităţii (înscrierea la Registrul Comerţului sau în Repertoriul de meserii şi prezentarea documentelor comerciale şi contabile).

Locuri de muncă în Franţa. Site-uri cu oferte de muncă

Românii care îşi doresc să se angajeze în Franţa îşi pot căuta un loc de muncă atât prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), reprezentată în ţară prin filialele judeţene AJOFM, prin portalul EURES, cât şi prin intermediul acordurilor bilaterale privind circulaţia forţei de muncă semnate de România cu această ţară.

Pe portalul EURES doritorii pot căuta job-uri sau se pot înscrie în baza de date a portalului, prin completarea CV-ului în format Europass. Alte site-uri ce oferă oportunităţi de angajare în Franţa sunt: Eu-Recruit, Europa.eu şi Euro Jobs.

Principalele site-uri de recrutare din Franţa sunt:

- http://www.keljob.com

- http://www.pole-emploi.fr

- http://www.monster.fr

- http://www.cadremploi.fr

O altă modalitate prin care puteţi aplica la un job în Franţa este prin participarea directă la un eveniment de recrutare internaţional, precum cele organizate de Careers Internaţional, ce facilitează întâlnirile între companii de top şi candidaţi din întreaga Europă.

Site-uri din România care publică ofertele de muncă în Franţa sunt:

http://www.jobsalert.ro/locuri-de-muncă/joburi/franta/0/FRA

http://www.infomunca.ro/locuri-de-muncă/în-tara-Franta-36

http://www.hipo.ro/

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie