Locuri minunate unde nu circulă maşini: Insula Hydra din Grecia (video)

Există locuri în lume unde nu circulă maşini, unde chiar merită să petreceţi o vacanţă, departe de mirosul de gaze de eşapament şi de gălăgie. Lumea va părea mai liniştită, timpul va trece mai lent, formele de vegetaţie şi verdeaţă vă vor îmbia cu mirosurile lor minunate.
Insula Hydra, Grecia
Insula Hydra, Grecia (Wikipedia.org)

Dacă doriţi să vă plimbaţi într-un loc minunat, să evitaţi traficul rutier, unde agitaţia, aglomeraţia şi aerul îmbâcsit de gaze, poluat cu tot felul de lucruri nocive nu mai există, atunci mergeţi cu o navă pe insula Hydra din frumoasa Grecie, unde vă aşteaptă clipe de neuitat.

Insula Hydra este una dintre cele mai frumoase şi liniştite insule greceşti ce face parte din Insulele Saronice din Marea Egee, aflate în Golful Saronic. Din portul Pireus pleacă curse regulate ce fac 3 ore până pe insula Hydra.

Insula are o populaţie de 3.000 de locuitori şi este favorizată de faptul că aici nu circulă maşini. Traficul motorizat se reduce doar la vehicule ce asigură curăţenia. Pentru că nu s-au expus modernizării, această insulă este o atracţie pentru cei ce caută relaxarea şi odihna. Odată ajunşi aici puteţi face plimbări pe măgari, cai sau cu taxiul pe apă. Oraşul este foarte compact, majoritatea zonelor fiind pietonale.

Oraşul Hydra se înalţă pe stâncă construit în amfiteatru, şi tocmai acest lucru îl face atractiv. Casele tradiţionale din piatră, străzile înguste din piatră cubică, interzicerea maşinilor şi folosirea a 500 de măgari ca mijloc de transport public, sunt motivele pentru care Hydra şi-a păstrat atmosfera unică de-a lungul timpului.

Casele albe pe verticală creează un adevărat labirint de străduţe înguste invadate de flori în ghivece. Porţile şi uşile ce sunt albastre corespunzând sclipirii mării. Oraşul are o arhitectură cu case vechi din secolele XVII - XIX, împletind elemente tradiţionale cu cele italiene. Printre cele mai deosebite sunt conacele ridicate din piatră pe multe nivele, ele reprezenând una dintre atracţiile insulei.

Vzitând oraşul mai întâlniţi biserici, tunuri, muzee, case vechi, statui ale unor eroi, un depozit de muniţie, magazine cu suveniruri, cafenele, pe lângă străzile întortochiate şi înguste ce au o frumuseţe a lor aparte.

Merită văzut Muzeu Hydra cu arhiva istorică, unde puteţi găsi exponate legate de istoria şi tradiţiile culturale ale insulei între anii 1708-1865. Urmează Muzeul eclaziastic şi bizantin cu obiecte, veşminte, vase sfinte, evanghelii, icoane decorative din secolul al XVIII-lea şi Muzeul de Artă şi de Istorie post-bizantină ce se află în reşedinţa lui Georgios Kountouriotis, unde sunt expuse artefacte personale ale acestei familii, cât şi exponate ce reprezintă istoria modernă a insulei.

Hydra este paradisul iahturilor şi al bărcilor cu motor, ea devenind faimoasă în toată lumea datorită legendarului film „Băiatul şi delfinul ” realizat în 1957 cu Sophia Loren în rol principal.

Este de menţionat faptul că aici se organizează în fiecare an două regate, una pe 25 martie de Ziua Independenţei şi una pe 28 octombrie, când pot fi văzute cele mai mari şi frumoase ambarcaţiuni şi iahturi ce ancorează aici.

Cum în Hydra nu sunt locuri de parcare şi nici drumuri, compania maritimă Hellenic Seaways deserveşte insula cu două hidroavioane. Când aveţi timp liber poposiţi aici şi veţi descoperii o altă lume minunată lipsită de griji, calmă şi ospitalieră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură