Locuri minunate unde nu circulă maşini: La Cumbrecita din Argentina (video)

Există locuri în lume unde nu circulă maşini, unde puteţi să petreceţi o vacanţă departe de claxoane şi de miros de gaze de eşapament. Agitaţia, aglomeraţia şi aerul îmbâcsit de gaze, poluat cu tot felul de lucruri nocive sunt departe. Vă plimbaţi printr-o altă lume, lume care există, de fapt, în mod real şi vă aşteaptă să o vizitaţi.
Satul pietonal La Cumbrecita din Argentina
Satul pietonal La Cumbrecita din Argentina (Youtube.com)

La Cumbrecita este o mică localitate din Argentina situată la o înălţime de 1450 m în Valea Calamuchita în Sierra Grande din Provincia Cordoba. Este primul şi unicul sat pietonal din ţară, unde deplasarea persoanelor cu probleme se poate face cu maşinuţe de golf electric.

La Cumbrecita este situată pe marginea râului Del Medio care-i conferă o frumuseţe şi culoare aparte. Stilul construcţiilor este alpin, cu hoteluri ascunse în păduri de conifere şi cărări montane. Datorită altitudinii, staţiunea este minunată în timpul iernii, depăşind chiar priveliştele spectaculoase din Alpii elveţieni.

Din data de 9 iulie 1996, aşezarea a fost declarată „sat pietonal”, aici trăind doar 854 de persoane care se străduiesc să ofere turiştilor cele mai bune servicii. În staţiune nu este permis accesul niciunui vehicul, fiind considerată zonă de protecţie ambientală.

În acest refugiu de linişte, natura şi mâna omului menţin un permanent echilibru. Datorită acestui lucru, La Cumbrecita şi împrejurimile au fost declarate „Rezervă Naturală cu Folosinţe Multiple”, micul sat fiind centrul acestui mare ecosistem.

Satul pietonal La Cumbrecita din Argentina, unde nu circulă maşini
Satul pietonal La Cumbrecita din Argentina, unde nu circulă maşini (Youtube.com)

Cascadele spectaculoase, cărările şerpuite de munte, râuri cu apă cristalină şi tipicile construcţii alpine sunt câteva caracteristici ce definesc identitatea acestui loc. Datorită faptului că aici sosesc anual mii de turişti, infrastructura serviciilor este foarte bună: găsiţi hoteluri de lux, cabane, apartamente, la care se adaugă complexe recreative, excursii cu ghid, sporturi alpine.

Satul pietonal La Cumbrecita din Argentina - peisaj
Satul pietonal La Cumbrecita din Argentina - peisaj (Youtibe.com)

Cine soseşte în această minunată staţiune de munte, cu greu uită aerul curat şi liniştea străzilor mici pavate cu piatră. Este un loc aparte care te face să revii pentru a te bucura din nou de linişte, frumuseţi, gastromonie excelentă, distracţii de noapte şi nu în ultimul rând de mama natură, care aici a fost destul de generoasă.