Londra vrea să schimbe reglementările privind referendumul legat de apartenenţa la UE

David Cameron
David Cameron (Gettyimages)

Guvernul britanic a anunţat că, în urma unor critici formulate de legiuitorii eurosceptici, doreşte să schimbe regulile pe care plănuia să le aplice pentru campanie electorală înaintea referendumului pe tema apartenenţei Marii Britanii la UE.

Pe baza regulilor planificate de guvern, nu vor exista restricţii asupra modului în care ministerele îşi vor desfăşura campania îninte de referendum.

Criticii susţin că regulile vor permite campaniei pro-UE să profite de “maşinăria Guvernului”.

Premierul David Cameron susţine că modificarea reglementărilor va permite guvernului să continue să rezolve probleme legate de UE în timpul perioadei referendumului.

Conform BBC, reglementările existente au fost impuse de legislaţia adoptată în anul 2000. Ele împiedică ministerele, departamentele şi autorităţile locale să publice orice fel de materiale promoţionale care susţin sau resping un anumit rezultat sau care fac referiri la vreuna dintre chestiunile implicate în referendum.

Statutul de membră a UE a fost de mult timp un subiect fierbinte în Marea Britanie. Euroscepticii care consideră că Marea Britanie ar duce-o mai bine în afara uniunii doresc ca Marea Britanie să se retragă din UE. Diverse sondaje au arătat faptul că publicul britanic este divizat în ceea ce priveşte acest subiect.

BBC a raportat anterior că guvernul britanic ia în considerare organizarea unui referendum în aprilie 2016.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe