Lovitură de teatru: Doi consilieri PNL au trădat-o pe Violeta Alexandru şi au votat bugetul propus de Firea

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Doi dintre consilierii generali ai PNL, Cristian Olteanu şi Kansou Alexandru-Hazem, au ignorat ordinul dat de Violeta Alexandru, şefa filialei Bucureşti, şi au susţinut prin vot proiectul de buget propus de primarul Gabriela Firea, care de altfel a şi fost adoptat în forma dorită de PSD.

"Votez ‘Pentru’ proiectul de buget al Municipiului Bucureşti! Este imperios necesară dezbaterea sa înainte de şedinţa de Consiliu, într-o întâlnire a consilierilor generali ai fiecărui partid. Acest lucru nu s-a întâmplat. Bucureştenilor le trebuie asigurate condiţii prielnice, iar instituţiile din subordinea Primăriei Capitalei au nevoie de un buget optim pentru desfăşurarea activităţii", şi-a explicat gestul Cristian Olteanu pe paigna sa de Facebook.

La rândul său, Alexandru Hazem Kansou a venit cu o explicaţie similară, potrivit aktual24.ro, după ce a fost întrebat de un utilizator de Facebook de ce a votat bugetul lui Firea:

"Nu a votat PNL pentru PSD. Eu am votat pentru bugetul capitalei noi cei din PNL neavând amendamente. Ca să votez împotrivă trebuia să vin cu altă propunere, nu doar să picăm bugetul şi să blocăm totul că aşa este bine din punct de vedere politic".

Cu o zi în urmă, şefa PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţa că liberalii nu vor susţine bugetul propus de Firea:

"PSD aduce un proiect de buget pe 2020 prin care îşi plăteşte prietenii din companii. Din total propunere buget Capitală (10.000.000.000 lei) G. Firea/PSD trimite 1.100.000.00 lei, adică peste 10 % pentru cheltuielile companiilor municipale ilegale ale camarilei Firea-Pandele. Cât cinism! În timp ce bucureştenii trăiesc, în anul 2020, fără căldură şi apă caldă în Capitala României, priorităţile Gabrielei Firea constau în finanţarea de salarii ale clienţilor de partid din companiile care nu fac nimic. Un primar responsabil şi-ar fi stabilit ca prioritate modernizarea reţelei RADET (Termoenergetica).

G. Firea nu va face acest lucru pentru că nu are niciun argument istoric ca să fie credibilă.

2019, din 70 de milioane de lei prevăzuţi pentru investiţii la reţeaua de termoficare, a cheltuit doar 13 milioane de lei. Mai mult, a şi contractat un credit pe 20 de ani (460 milioane lei) pentru a plăti subvenţia termică. A înfiinţat Termoenergetica dar nu a plătit, în decembrie 2019 şi ianuarie 2020, către ELCEN, banii aferenţi furnizării agentului termic pentru bucureşteni, ceea ce a creat blocaje ELCEN în relaţia cu Romgaz, pe lângă incapacitate plată salarii angajaţi.

2018, situaţia a fost şi mai gravă. Doar 2,6 milioane lei investiţi efectiv în reţeaua RADET. Discutabil este şi preţul gigacaloriei plătit de bucureşteni - 495,51 lei. TermoEnergetica, compania Primăriei o cumpără cu 196 lei (fără TVA) de la ELCEN. Ce se întâmplă ci banii rezultaţi din diferenţă?

Mai avem 5 luni şi lămurim cum au fost acoperite pierderile dar şi salariile prietenilor şi membrilor PSD angajaţi în companii.

Consilierii generali ai PNL vor vota împotriva Bugetului. Are nenumărate probleme. Le discutăm pe rând. Aveţi încredere! În 5 luni ne luăm Capitala înapoi!"

Reacţia USR Bucureşti după vot

"SCANDALOS! USL trăieşte! Doi consilieri PNL au votat bugetul propus de Gabriela Firea! Cei doi au votat şi PUZ-ul coordonator al Sectorului 6, document care ridică mari semne de întrebare cu privire la bunele intenţii atât ale celor care l-au întocmit cât şi ale decidenţilor care l-au supus la vot", a transmis USR Bucureşti.

"Proiectul de buget supraevaluat şi nerealist al doamnei Primar Gabriela Firea a trecut cu ajutorul votului consilierilor PNL. Este trist pentru cetăţenii Bucureştiului care îşi doresc o opoziţie reală actualei administraţii. Cum putem avea candidat unic al dreptei pentru a câştiga capitala dacă PNL nu îşi doreşte cu adevărat?", a precizat şi consilierul USR Cosmin-Victor Smighelschi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne