Lucan, acuzat că a sabotat un transplant pentru a distruge cariera unui medic: "Nu cred că a fost neglijenţă!"

Medicul clujean Mihai Suciu îl acuză pe Mihai Lucan că ar fi încercat să-i distrugă cariera şi, pentru a-şi atinge acest scop, a mers până la a pune în pericol viaţa unui pacient, înţepând artera rinichiului pe care acesta urma să îl primească.
(Brendan Smialowski/AFP/Getty Images)

Medicul Mihai Suciu, din Cluj-Napoca, îl acuză pe cunoscutul chirurg Mihai Lucan - acum acuzat de delapidare - că, pentru a-i distruge cariera, i-a sabotat un transplant, punând în pericol viaţa unui pacient. Declaraţiile lui Suciu sunt susţinute şi de unii colegi de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj (ICUTR), relatează Adevărul. Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru tentativă la infracţiunea de omor în baza acestor acuzaţii.

„Lucan mi-a spus într-o zi că trebuie să mă duc la Oradea ca să fac o recoltare de rinichi, deşi nu era rândul meu să fac asta. Am mers totuşi şi mi-am făcut treaba. Apoi, Lucan mi-a spus să mă ocup eu de operaţie din postura de prim operator, iar el s-a oferit să-mi prepare rinichiul. M-a surprins pentru ca el nu mai făcuse de foarte mult timp asta, dar am acceptat. În timpul operaţiei, după ce mi-a dat rinichiul pregătit, am constatat că ieşea sânge printr-o gaură făcută în artera rinichiului. Am apelat la colegul Florin Elec, care m-a ajutat şi am reuşit să rezolvăm complicaţia care apăruse şi care nu ţinea de muncă noastră, ci de prepararea rinichiului. Iar de asta se ocupase Lucan. Iar el a înţepat intenţionat artera unui pacient ca să mă saboteze”, a declarat pentru Adevărul Suciu, care este convins că Mihai Lucan nu avea cum să facă o asemenea greşeală în mod întâmplător.

„Lucan nu avea cum să facă asemenea greşeală, era practic imposibil. Deci nu cred că a fost neglijenţă. Rămâne varianta că a făcut-o intenţionat, ceea ce spun şi colegii mei care au asistat la operaţie. Nu mi-a venit să cred că a putut să facă una ca asta, pentru că a pus în pericol viaţa pacientului încercând să se răzbune pe mine”, a adăugat Mihai Suciu.

Suciu intrase un dizgraţia lui Lucan după ce, surprinzându-l pe acesta că i-a vorbit foarte urât unei paciente, şi-a permis să îi comenteze comportamentul. De atunci, ura lui Lucan l-ar fi urmărit necontenit.

Articolul integral poate fi citit aici