Lucia Cadotsch la ceas aniversar la Green Hours

Lucia Cadotsch
Lucia Cadotsch (Twitter)

Pe 1 septembrie Green Hours jazz-cafe împlineşte 23 de ani oficiali de jazz, ocazie cu care este organizat cu concert având-o drept protagonistă pe câştigătoarea ECHO Jazz Award 2017 la categoria „Cea mai bună vocalistă a anului“, elveţianca LUCIA CADOTSCH.

Aclamatul său program „Speak Low„ (enja/yellowbird records), sugerând o nouă posibilă direcţie în muzica de azi - definită deja drept ”acustic retro-futurism” - va fi prezentat pentru prima dată în România, în grădina verde din Calea Victoriei 120, Bucureşti.

"Luminări care încă pîlpîie, frecvenţele zilei de ieri care încă rezonează. Acesta este acustic-retro-futurism! ...Era o lume diferită pe atunci. A fost o vreme cînd puteai să amplifici sunetul cu electricitate, înainte să-l poţi acumula în plastic şi să-l porţi de la un capăt la altul al Pământului. Acesta este remixul, păstrându-l simplu şi brut. Trei voci care, cu încăpăţinare, încearcă să creeze nucleul muzicii: Ritmul!"

Lucia Cadotsch

Celelalte 2 ”voci” extraordinare din concertul aniversar al Green Hours sînt de asemenea muzicieni recunoscuţi în zona jazz-ului contemporan european pentru măiestria şi inovaţia interpretării: OTIS SANDSJÖ (saxofon tenor) şi PETTER ELDH (contrabas).
Clubul de jazz din Calea Victoriei 120 a luat fiinţă pe 1 septembrie 1994 devenind în scurt timp un "hub" cultural recunoscut în lumea artistică & boemă a capitalei şi nu numai. Se poate bucura de titlul de "cel mai longeviv club de jazz din ţară" şi de cel de "primul cafe-teatru din România".

Precum organismele vii, a avut - şi are - parte de suişuri şi coborâşuri, unele spectaculoase, în ambele sensuri. Poate că determinarea înspre perseverenţă, consecvenţă, independenţă şi libertate a creaţiei, reprezintă calitatea principală a zonei de lume Green Hours.

Cu siguranţă însă, lucrurile bune ce se ăntâmplă în această zonă a noastră nu ar fi posibile fără existenţa activă a unor artişti de valoare şi/sau fără prezenţa activă a publicului. Le mulţumim, la ceas aniversar. La Mulţi Ani Green-ului, artiştilor, spectatorilor!

Voicu Rădescu, director şi fondator

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură