Ludovic Orban, despre posibilitatea ca UDMR să iasă de la guvernare: UDMR doar se încordează la PSD

Ludovic Orban, conferinţă de presă la sediul ACL
Ludovic Orban, conferinţă de presă la sediul ACL (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat joi că UDMR se foloseşte de posibilitatea de a se retrage de la guvernare pentru a ”maximaliza pretenţiile la negocierile cu PSD”, relatează Mediafax.

”UDMR arată pisica la PSD! Nu cred că această decizie (ieşirea de la guvernare-n.r.) va fi validată de CRU, ci este folosită ca un instrument de maximalizare a pretenţiilor la negocierile cu PSD", a declarat Ludovic Orban.

Comentariul lui Orban survine după ce preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că oficialii din conducerea partidului au decis, încă neoficial, să se retragă de la Guvernare. De asemenea, fostul preşedinte al UDMR, Marko Bella, a ridicat posibilitatea ca UDMR să opteze pentru o alianţă cu PNL.

”Am constatat că şi fără noi Guvernul Ponta are majoritate. (...) Stabilitatea politică nu depinde de participarea noastră la guvernare. Nu vrem să creăm instabilitate, să dăm jos guverne, nu există nicio astfel de intenţie de a da un vot negativ Guvernului, care şi fără noi poate funcţiona (...) Recomandarea Consiliului Permanent pentru Consiliul Reprezentanţilor Unionali, care va avea loc pe 13 decembrie, este continuarea a ceea ce ştim foarte clar că este de făcut. Ne întoarcem şi ne ocupăm de comunitatea noastră, în Parlament vom susţine toate demersurile pentru susţinerea comunităţii noastre”, a adăugat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a adăugat că decizia de a se retrage de la Guvernare va fi oficializată după dezbaterea din cadrul Consiliului Permanent al Uniunii, care avea loc pe 13 decembrie.

În acest sens, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat joi că gestul UDMR de a părăsi coaliţia cu PSD este unul normal, dacă se ţine cont de opţiunea electoratului maghiar la alegerile prezidenţiale. Aceasta a adăugat că PNL va dezbate posibilitatea unei coaliţii cu UDMR doar după oficializarea retragerii de la guvernare a Uniunii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne